Pyin Oo Lwin

Prettig ontspannen is een uitstapje naar het charmante Pyin Oo Lwin, een mengeling van koloniaal Birma en modern Myanmar, met Indiase en Chinese accenten.

Pyin Oo Lwin

Nu een levendige multiculturele stad 

Niet ver van Mandalay ligt de plaats Pyin Oo Lwin. Ooit een oord waar Britse kolonialen tijdens hun vakantie verkoeling zochten, nu is het een levendige stad met een multiculturele bevolking. Stap in een kleurig houten rijtuig voor een ontspannen rondrit. In het tempo van een rustig drafje trekt u langs koloniale gebouwen, indrukwekkende villa’s en kerken, daterend uit de tijd dat de stad nog Maymyo heette.

Trek uw wandelschoenen aan voor een bezoek aan de Kandawgyi botanische tuinen. Hier kunt u urenlang dwalen in een weelderig aangelegde omgeving met honderden soorten bloemen, planten en bomen, een orchideeëntuin, vogelhuis en vlindermuseum.

Leerzaam en leuk is een bezoek aan fruitteelt- en melkveebedrijven. Wist u al hoe een ananasplant eruit ziet? Had u verwacht in Myanmar vers bereid aardbeien-roomijs te proeven?

Een fascinerende treinreis doorkruist het spectaculair mooie Shan gebergte. Haarspeldbochten en steile hellingen, kreunende wagons, de trein heeft geen haast. U kunt af en toe zelfs uitstappen en meelopen. Vergeet niet door te ademen tijdens de oversteek van het Gokteik viaduct: het uitzicht over de 300 meter diepe kloof is duizelingwekkend!

Rondreizen door Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Pyin Oo Lwin

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top