Rondreis ontdek Myanmar

Zeer gevarieerde rondreis in zuidelijk en centraal Myanmar naar zowel de klassieke hoogtepunten als off-the-grid bestemmingen

Rondreis ontdek Myanmar

Gevarieerde rondreis in zuidelijk en centraal Myanmar

Deze lange reis biedt u de gelegenheid om in meerdere opzichten nét even verder te gaan, wat grote invloed heeft op de intensiteit van uw kennismaking met Myanmar. U bezoekt meerdere staten, waarbij u zeer diverse klimaatzones en landschappen doorkruist. Een aantal prachtige natuurgebieden krijgen volop aandacht.

In alle regio’s die u bezoekt heeft u tijd om in contact te komen met verschillende etnische groeperingen, en het zijn juist de mensen die een land kleur geven. In afgelegen dorpen en steden ondervindt u de sfeer van alledag, en gaandeweg ontdekt u culturele verschillen en nuances. Hier kunt u ook lokale hapjes of bijzondere vruchten proeven, het aroma van Myanmar varieert van regio tot regio. De lokale bevolking gunt u graag een kijkje in hun bestaan, en de belangstelling is wederzijds. Het gebrek aan een gemeenschappelijke taal maakt het contact soms wat onhandig, maar daardoor juist ontwapenend.

Uiteraard bezoekt u eveneens vele pagodes, historische en archeologische sites, die tot leven komen door de kundige uitleg van uw gids. De locaties zijn zeer divers, en de invalshoek van de verhalen wisselt. Spelenderwijs krijgt u inzicht in de historie van het oude Birma, en de betekenis van religieuze monumenten, ook in het heden. De scheidslijn tussen toen en nu valt in Myanmar niet scherp te trekken.

VERVOERMIDDELEN

De meeste afstanden reist u per auto. U stapt echter regelmatig in een ander vervoermiddel, zoals een motorboot of kano, een fiets, rijtuig of trishaw. Ook maakt u een treinreizen door schilderachtig mooie landschappen. Vanzelfsprekend trekt u er vaak te voet op uit. De wandelingen zijn niet zwaar, en altijd optioneel. De vele traptreden die u soms moet beklimmen op weg naar een schrijn zijn wellicht het meest inspannend! Neem er de tijd voor, deze reis kent geen haast.

Tips & tops van rondreis ontdek Myanmar:

  • Veel aandacht voor de klassieke hoogtepunten: Golden Rock, Bagan, het Inle-meer en Mandalay.
  • De staat Kayin is rijk aan kalksteengrotten, met veel water in en rond deze grotten. Bereid u voor op een avontuurlijke tocht te voet en per boot om de mooiste locaties te zien.
  • Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Moeyungyi wetlands. Ongeveer 125 verschillende vogelsoorten – waaronder vele bedreigde soorten – zijn in dit Ramsar-gebied geobserveerd. De beste tijd voor een bezoek is van oktober tot maart, wanneer de waterstand op zijn hoogst is. Miljoenen trekvogels maken hier dan een tussenstop.
  • De mysterieuze schrijn van Taung Kalat is gebouwd op de top van een vulkanische plug. Hier heeft u een dramatisch mooi uitzicht over de Myingyan vlakte, met in de verte Bagan en de Irrawaddy rivier. Let tijdens de beklimming op de apen die brutaal naar wat eetbaars zoeken, ook in uw tas!
  • De hoofdstad van Myanmar, Nay Pyi Taw, heeft een ultrakorte geschiedenis. In 2002 werd de eerste steen gelegd van deze geheel nieuwe stad, op een locatie die werd aangewezen door astrologen. Met veel protocol werden in 2005 de eerste regeringsgebouwen in gebruik genomen. Nay Pyi Taw is een merkwaardige stad-in-wording. Hóe merkwaardig ervaart u als u de verschillende stadszones bezoekt.
  • In Green Hill Valley Elephant Camp worden oude en geblesseerde olifanten opgevangen. U leert alles over de traditionele samenwerking tussen mens en olifant, en over de dagelijkse zorg voor de gepensioneerde dikhuiden.
  • De ochtendmarkt in Hsipaw begint zó vroeg, dat het nog aardedonker is. De marktkramen worden door kaarsen verlicht. Na het ontbijt brengt een boot u naar een afgelegen Palaungdorp aan de Dokehtawaddy-rivier. De lunch die hier voor u klaarstaat is verser dan vers.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst Yangon - citytour
2 Bezoek aan Shwemawdaw Pagode bij Bago – bezoek aan de Gouden Rots bij Kyaikhtiyo
3 Bezoek Bayint Nyi en Kaw Gun kalksteengrotten bij Hpa An
4 Bezoek Sadan grot en boottocht (november-maart) – wandeling Zwegabin karstgebergte en Lumbini Gardens – Kyauk Kalat pagode – overnachting in Mawlamyaing
5 Citytour Mawlamyaing en boottocht naar Khaung Sae Kyun
6 Boottocht Moeyungyi wetlands
7 Citytour ‘colonial downtown’ Yangon per trishaw
8 Vrij te besteden ochtend – treinreis naar Pyay
9 Pyay citytour met bezoek aan Shwe Sandaw pagode – middagexcursie naar de ruïnes van Sriketra
10 Bezoek aan de archeologische site Beikthano – met paard en wagen naar Mya Tha Lun pagode in Magway
11 Dagtrip naar Taw Yar pagode in Pwint Phyu en de geothermische site Nagar Pwet Taung
12 Reis naar Bagan – met paard en wagen naar het tempelgebied
13 Tocht in het gebied van de 2.000 tempels en pagodes – bezoek aan ambachtelijke lakwerk- en houtbewerkingsateliers – boottocht op de Irrawaddy rivier naar Kyauk Gu U Min
14 Vrij te besteden in en rond Bagan – optioneel: ballonvaart over het tempelgebied
15 Wandeling bij het dorp Popa Iaan – bezoek aan Taung Kalat schrijn bij de berg Popa - overnachting in Meiktila
16 Citytour Nay Pyi Taw met onder meer een bezoek aan de National Land Marks Garden en de Uppatasanti pagode
17 Bezoek aan het parlementsgebouw Pyi Thu Hlut Taw – reis naar Kalaw
18 Dagexcursie Green Hill Valley Elephant Camp in Magwe
19 Dagexcursie Inle-meer per privé-motorboot – bezoek aan lokale markt, steltdorpen, Phaung Daw Oo pagode, ambachtelijke ateliers, het dorp Indein
20 Vrij te besteden, keuze uit meerdere opties voor excursies en dagtochten
21 Marktbezoek Aung Ban – bezoek aan de Pindaya grotten
22 Bezoek Kyauk Se en de archeologische site Shin Pin Tamoke Shwegu – korte tour in Mandalay
23 Vrij te besteden middag in Pyin Oo Lwin
24 Treinreis naar Hsipaw – citytour Hsipaw
25 Bezoek aan de ochtendmarkt – boottocht op de Dokehtawaddy-rivier en wandeling met bezoek aan plantage, klooster en traditioneel bergdorp
26 Reis naar Mandalay
27 Vrij te besteden dag in Mandalay - optioneel citytour
28 Vlucht naar Europa

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Pyin Oo Lwin

Prettig ontspannen is een uitstapje naar het charmante Pyin Oo Lwin, een mengeling van koloniaal Birma en modern Myanmar, met Indiase en Chinese accenten.

Land van Pagodes

Het cultuurlandschap in Myanmar wordt in grote mate bepaald door Boeddhistische architectuur. Waar u ook bent, u bent nooit ver verwijderd van een pagode of klooster.

De wondere wereld van het Inle-meer

Drijvende tuinen en beenroeiende vissers, dit is een wereld apart.

Mandalay

Gouden pagodes en kloosters met verfijnd houtsnijwerk, naast de rechthoekige architectuur van beton en glas. In Mandalay komen traditionele en geïmporteerde stijlen samen.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top