De wondere wereld van het Inle-meer

Drijvende tuinen en beenroeiende vissers, dit is een wereld apart.

De wondere wereld van het Inle-meer

Drijvende tuinen en beenroeiende vissers, dit is een wereld apart.

De wondere wereld van het Inle-meer

De wondere wereld van het Inle-meer

Hoe groot het Inle-meer is, ziet u het best vanaf de bergen rondom het meer. Hier vandaan stroomt het regenwater dat het meer voedt. Komt u dichterbij het meer, dan betreedt u een bijzonder ecosysteem. Het leven van de verscheidene bevolkingsgroepen is hier op unieke wijze volledig aangepast aan het water.

Ga mee op ontdekkingstocht door dit waterlandschap. Onderweg komt u allerlei boten tegen, beladen met passagiers, marktkoopwaar, bamboe en wier. U vaart door een labyrinth van doorgangen die geflankeerd zijn door groen en rietkragen. Idyllisch en levendig, een visueel feest. 

Huizen van teak en bamboe zijn gebouwd op bamboe palen. Op de oever, maar ook op drijvende eilanden zijn hele dorpen gebouwd. Een kwart van het meeroppervlak is bedekt met drijvende dorpen en tuinen, waar allerlei groenten en fruit worden verbouwd. De drijvende eilanden zijn gefixeerd met bamboe palen, en zij stijgen en dalen mee met het waterpeil.

Intha vissers zoeken het open water op. Het zijn ware evenwichtskunstenaars. Staand op de boeg van hun smalle boot, met een been om de roeispaan geslagen, bewegen zij de boot voort. Op deze manier hebben zij beter zicht over het wateroppervlak, en houden zij hun handen vrij om konische netten uit te zetten. In teams slaan de vissers met de roeispanen op het water, om zo de vissen naar de netten te drijven.

De verwondering blijft als u het dorp Indein en de Shwe Inn Thein tempel bezoekt. Op de heuveltop loopt u door een woud van lange, smalle stupa’s. Deels vervallen en overgroeid lijken zij door de natuur zelf gemaakt. Wat een wondere wereld!

Rondreizen Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor De wondere wereld van het Inle-meer