Rondreis Klassiek Myanmar

Culturele hoogtepunten en unieke landschappen

Rondreis Klassiek Myanmar

Culturele hoogtepunten en unieke landschappen

Rondreis Klassiek Myanmar

Yangon, Mandalay en Bagan

Als uw ogen dwalen over de landkaart van Myanmar, springt de grillige, meanderende lijn van de Irrawaddy-rivier in het oog. Een bevaarbare waterweg die het landschap doorklieft, en die een bepalende rol speelde in de geschiedenis van Birma. Hoofdsteden van oude koninkrijken en grootse monumenten verrezen op de oevers van de rivier. Hier vindt u de ware hoogtepunten van het oude Birma, het huidige Myanmar. Deze reis brengt u van Yangon naar Bagan en Mandalay, met boeiende uitstapjes naar het achterland van de Irrawaddy rivier. Hier kunt u de rijke cultuur van Myanmar volop observeren, bewandelen, bewonderen. Er zijn zoveel indrukwekkende pagodes, tempels en kloosters, dorpen, markten en landschappen dat u ogen tekort zult komen.

Myanmar houdt niet op buiten de gecultiveerde oevers van de Irrawaddy-rivier. Deze reis neemt u ook mee naar het Inle-meer, naar drijvende tuinen, beenroeiende vissers en dorpen op stelten.

Tips & tops van rondreis klassiek Myanmar:

  • Op comfortabele wijze reist u naar de voormalige historische hoofdsteden langs de Irrawaddy rivier: Yangon, Mandalay en Bagan. Hier bezoekt u onder meer verschillende Boeddhistische kloosters en pagodes.
  • U maakt gebruik van verschillende vervoersmiddelen, zoals binnenlandse vluchten om grote afstanden snel en prettig te overbruggen.
  • U maakt een korte cruise vanuit Mandalay naar Mingun. U kunt er ook voor kiezen om een langer deel van de route als meerdaagse cruise af te leggen.
  • In Bagan kunt u van pagode naar pagode fietsen en onderweg stops maken in dorpen. Of maak een ballonvaart voor het waanzinnig mooie uitzicht over de duizenden pagodes en de Irrawaddy rivier.
  • De route over land leidt door minder bezochte, prachtige dorpen en landschappen, met volop gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking.
  • Laat u varen of stap in een kayak voor uitgebreide ontdekkingstochten over het Inle-meer. De tocht wordt meerdere malen onderbroken voor een bezoek aan drijvende dorpen, ambachtelijke werkplaatsen en pagodes.
  • Een verblijf aan de witte stranden van Ngapali is slechts één van de vele opties om deze reis te verlengen.
  • Deze reis kunnen wij aanbieden in verschillende klassen accommodaties.

Uw reis op maat

Deze rondreis is enkel een voorbeeldreis ter inspiratie. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen.

Dagelijks overzicht

1 Aankomst Yangon
2 Naar Kyaikhtiyo – korte wandeling naar de Golden Rock
3 Naar Yangon – bezoek aan lokale markt en tempel in Bago, wandeling door de landelijke omgeving
4 Vlucht naar Heho – naar het Inle-meer – boottocht op het meer
5 Volle dagexcursie op en rond het Inle-meer – bezoek aan In Dein, wandeling
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

Myanmar Land of Pagodas

Land van Pagodes

Het cultuurlandschap in Myanmar wordt in grote mate bepaald door Boeddhistische architectuur. Waar u ook bent, u bent nooit ver…
Myanmar Mandalay

Mandalay

Gouden pagodes en kloosters met verfijnd houtsnijwerk, naast de rechthoekige architectuur van beton en glas. In Mandalay komen traditionele en…

Inspiratie reizen voor Myanmar