Land van Pagodes

Het cultuurlandschap in Myanmar wordt in grote mate bepaald door Boeddhistische architectuur. Waar u ook bent, u bent nooit ver verwijderd van een pagode of klooster.

Land van Pagodes

Bhoeddistische architectuur

Myanmar is een walhalla voor liefhebbers van bijzondere architectuur en religieuze monumenten. Ruim 2000 jaar geleden deed het Boeddhisme zijn intrede in het land, en door de eeuwen heen zijn er ontelbare tempels, pagodes en kloosters gebouwd. Het meest opvallend zijn de elegante, wit gepleisterde pagodes of stupa’s, die naar de hemel lijken te wijzen.

U zult versteld staan van de grote variatie aan bouwstijlen en de verschillende proporties. Er zijn kleinere, gesloten pagodes waar een relikwie wordt bewaard, en monumentale gebouwen met meerdere verdiepingen en lange galerijen. Hier kunt u dwalen langs prachtige muurschilderingen, gigantische Boeddhabeelden, en allerlei decoraties in steen. Het zijn allemaal unica, zodat een bezoek aan een pagode steeds weer verrassend is.

Niet alle monumenten hebben de tand des tijds even goed doorstaan. Aardbevingen en blootstelling aan de elementen hebben soms dramatische gevolgen gehad. Daarentegen zijn sommige pagodes en tempels uitermate goed onderhouden en rijk versierd, vaak met een gulle laag bladgoud.

Het landschap van Bagan wordt gedomineerd door pagodes en stupa’s. Ooit stonden hier meer dan tienduizend pagodes! Het merendeel is verloren gegaan, maar Bagan telt nog altijd een duizelingwekkende 2200 pagodes. Sommige pagodes zijn langs de buitenkant te beklimmen. De klauterpartij wordt beloond met een waanzinnig panorama. Of gaat u mee in een luchtballon?

Rondreizen door Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Land van Pagodes

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top