Mandalay

Gouden pagodes en kloosters met verfijnd houtsnijwerk, naast de rechthoekige architectuur van beton en glas. In Mandalay komen traditionele en geïmporteerde stijlen samen.

Mandalay

Burmese historie in een culturele en architecturale mix

Op het eerste gezicht is Mandalay een verwarrende culturele en architecturale mix. Toch ligt de Burmese historie hier op elke straathoek, en tradities volharden. De authentieke parels van Mandalay rechtvaardigen een meerdaags bezoek.

Een vier meter hoog Boeddhabeeld in de Mahamuni pagode mag alleen door mannen benaderd worden. Devote aanbidders wrijven velletjes bladgoud op het beeld als offerande. De oorspronkelijke vorm gaat schuil onder een bultige klomp solide goud. Bent u een vroege vogel? Kom dan naar de dagelijkse rituele wassing van het gezicht van dit beeld. Zelfs de tanden worden ritueel gepoetst!

Wacht niet tot het heetst van de dag voor een klim naar de top van de Mandalay heuvel. De stenen branden dan onder uw blote voeten, schoeisel is hier niet toegestaan. Onderweg is er veel te zien: Boeddhabeelden, stenen cobra’s, stupa’s, maar het doel is de top. Daar wordt u beloond met een groots uitzicht over de stad en de Irrawaddy rivier. Het bijzonder fraaie Shwenandaw klooster springt in het oog. Dit klooster is geheel gemaakt van teak en rijkelijk gedecoreerd met houtsnijwerk. U ziet hier mythische schepsels, dieren, dansers en bloemen, maar ook taferelen uit het leven van de Boeddha.

De zonsondergang is het moment bij uitstek voor een wandeling over de U Bein brug. De oudste en langste teakhouten brug ter wereld verbindt de oevers van het Taungthmanmeer. Sluit aan bij flanerende families en begroet monniken die op weg zijn naar het nabijgelegen Mahangandayonklooster. Het is een wonderlijke, kaarsrechte wandeling van 1,2 kilometer. Kleine boten brengen u terug naar de stad. U zit dan eerste rang om het silhouet van de brug te aanschouwen.

Rondreizen door Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Mandalay

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top