Hpa An

Het karstgebergte in de regio verbergt betoverend mooie schatten: imposante grotten vol boeddhabeelden en rotsgravures.

Hpa An

Stad omringd door karstformaties

Er hangt een prettige, ontspannen sfeer in Hpa An, de hoofdstad van de provincie Karen (of Kayin). Rondom de stad doemen grillig gevormde bergen steil op uit het landschap, de Zwegabin-berg domineert de rafelige bergkam. De klim naar de top van deze berg is pittig. Honderden traptreden moet u overwinnen, maar de beloning is groot: hier heeft u een dramatisch panorama naar alle kanten. De omringende bergen lijken ineens nietig, en niets doet vermoeden dat deze karstformaties poreus zijn door talrijke grotten, spelonken en tunnels.

Diverse grotten zijn in de loop der eeuwen ingericht als ware tempels, met kleurige decoraties – uitgehouwen in de rotswanden – en vele Boeddhabeelden. De enorme grotkamers zijn hoe dan ook indrukwekkend, maar de versmelting van de religieuze ornamenten met de rauwe, natuurlijke omgeving is ronduit betoverend. Neem een zaklamp mee, want uw verkenningtocht leidt ook langs duistere gangen.

De Kaw Gun-grot wordt heel toepasselijk wel de ‘grot van tienduizend Boeddha’s’ genoemd. In de koelte van de Bayin Nyi-grot passeert u enorme stalagmieten en stalactieten. De Sadan-grot behoort tot de allermooiste van alle grotten in de regio rond Hpa An. Na bezoek aan de gigantische zaal vol Boeddhabeelden en pagodes kunt u doorlopen, om via een lange tunnel uit te komen aan de andere kant van de berg. Onderweg is het koud, water drupt langs de wanden, vleermuizen zijn hoorbaar aanwezig. Bij de uitgang – terug in het warme zonlicht – opent de tunnel naar een idyllisch waterlandschap vol waterlelies en eenden. Een boot brengt u terug naar de wereld.

Rondreizen door Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Hpa An

Hpa An Lodge

Rustieke lodge met uitzicht op het Zwegabin gebergte

INSPIRATIE VOOR Hpa An

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top