Centraal Afrikaanse Republiek

Hart van donker Afrika

Jacha Potgieter

Centraal Afrikaanse Republiek

Hart van donker Afrika

Jacha Potgieter

Centraal Afrikaanse Republiek reizen

Bosolifanten in Dzanga-Sangha Reserve

Centraal Afrika is voor velen een onbekend en onbereikbaar gebied. Hier bevindt zich één van de grootste aaneengesloten regenwouden ter wereld. Het tropische regenwoud strekt zich uit van Kameroen, Gabon, Congo tot aan Rwanda en Uganda. Dit is het leefgebied van de berggorilla's (Rwanda), laaglandgorilla's (Congo Brazzaville) en bosolifanten (CAR). Een fascinerend gebied en absoluut het ontdekken waard. In het zuiden van de Centraal Afrikaanse Republiek ligt Dzanga-Sangha Reserve, bekend om de buitengewoon grote aantallen olifanten en de laagland gorilla's. Op sommige plaatsen in het reservaat kunt u meer dan honderd olifanten tegelijkertijd waarnemen. Daarnaast leven hier rode buffels, bongo's en giant forest hog. Een andere reden om Dzanga te bezoeken is de mogelijkheid om te kennis te maken met de traditionele pygmeebevolking. Tijdens wandelingen door het woud krijgt u uitleg over de rijke flora en de medicinale krachten van de flora. Een bezoek aan Dzanga-Sangha is goed te combineren met een verblijf in Ndoki N.R in Congo Brazzaville of Lobéké Lake Park in Kameroen.

Rondreizen Centraal Afrikaanse Republiek

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Centraal Afrikaanse Republiek

Beleef Centraal Afrikaanse Republiek met Untamed

Dzanga Sangha

Het Dzanga Sangha Reservaat is gelegen in het tropisch regenwoud in het zuid westen van de Centraal Afrikaanse Republiek. U vindt hier de grotere zoogdieren zoals bosolifanten, de westelijke laagland gorilla ...

Meer informatie

Congo Basin

Het Congo Basin is het tweede grootse regenwoud ter wereld en een levensader voor zowel mens als dier. Het strekt zich uit over zes landen waaronder Kameroen, CAR, Congo Brazzaville en Gabon. Het landschap biedt

Meer informatie

Bangui

Bangui is de hoofdstad en tevens grootste stad van de Centraal-Afrikaanse Republiek. De stad zelf ligt op de noordelijke oevers van de Ubangiriver, die de grens vormt tussen de CAR en Congo Brazzaville.

Meer informatie

Top accommodaties in Centraal Afrikaanse Republiek

Untamed Travelling