Centraal Afrikaanse Republiek & Congo-Brazzaville

Regenwouden met olifanten en laagland gorilla’s

Centraal Afrikaanse Republiek & Congo-Brazzaville

Regenwouden met olifanten en laagland gorilla’s

Een reis door twee fascinerende landen die beiden niet veel toerisme kennen. De Centraal Afrikaanse Republiek heeft één van de meest aaneengesloten regenwouden ter wereld dat zich uitstrekt over meerdere landen. In het zuiden ligt Dzanga-Sangha Reserve, waar u meerdere dagen doorbrengt. Hier leven grote aantallen olifanten en laagland gorilla’s. Op sommige plekken leven groepen van meer dan 100 olifanten. Stelt u zich eens voor wat er gebeurt wanneer deze tegelijk ‘in beweging komen’. Maar ook bongo’s, rode buffels en de giant forest hog leven hier. Naast dit imposante aantal wilde dieren is ook een kennismaking met de traditionele pygmeebevolking heel bijzonder en indrukwekkend.

Congo River en Gorilla trackings

De ervaringen die u opdoet in Congo-Brazzaville zijn minstens zo indrukwekkend. De Congo River slingert zich als een ruim vierduizend kilometer lange levensader door het tropische regenwoud. U kunt hier veel game drives en gorilla trackings maken. Een ontmoeting met de laagland gorilla’s is een zeer intense en onvergetelijke ervaring. Terwijl zij lekker rusten en eten, kunt u hen vanaf dichtbij gadeslaan.

Tips & Tops Centraal Afrikaanse Republiek en Congo-Brazzaville:

  • Een ontmoeting met de laagland gorilla’s, een intense onvergetelijke ervaring
  • Unieke bestemming in Afrika
  • Bezoek de typisch Afrikaanse stad Brazzaville
  • Verleng uw reis met een bezoek aan Odzala

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1-2 Aankomst Bangui
3-4 Nkoto
5-9 Dzanga Sangha Reserve
10-11 Bomassa
12 Quesso
13-15 Verblijf Brazzaville
16 Retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Dzanga Sangha

Het Dzanga Sangha Reservaat is gelegen in het tropisch regenwoud in het zuid westen van de Centraal Afrikaanse Republiek. U vindt hier de grotere zoogdieren zoals bosolifanten, de westelijke laagland gorilla ...

Brazzaville

Brazzaville is de hoofdstad van de Republiek Congo en ligt aan de rivier de Kongo, recht tegenover Kinshasa, de hoofdstad van het buurland Congo-Kinshasa. De stad, gebouwd in ...

Bangui

Bangui is de hoofdstad en tevens grootste stad van de Centraal-Afrikaanse Republiek. De stad zelf ligt op de noordelijke oevers van de Ubangiriver, die de grens vormt tussen de CAR en Congo Brazzaville.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top