Himalaya trekking

Voettocht door onbewoond gebied met mossige wouden en besneeuwde hellingen, een kom warme noedels bij het kampvuur. Off-the-beaten-track in het kwadraat.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Himalaya trekking

Vergezichten op de besneeuwde bergkammen, nevelige wouden en bamboebossen

Het noordelijke stadje Putao ziet al weinig toeristen. Echter, zodra u de vlakte van Putao verlaat bij aanvang van deze trekking, ligt de wereld van hotels en excursies ver achter u. Bewoners van de laatste bergdorpen op de route verwelkomen u voor een overnachting bij een familie thuis. Schuif aan voor een maaltijd, en voeg u naar het ritme van een leven zonder moderne voorzieningen.

De eerste haan die kraait geeft het startsein voor een nieuwe dag, en dan laat u de bewoonde wereld achter u. Alleen het smalle voetpad en enkele hangbruggen herinneren eraan dat hier wel eens mensen komen. Op weg naar het eerste kamp opent het landschap in vergezichten op de besneeuwde bergkammen, en sluit weer in nevelige wouden en bamboebossen. Tussen bemoste woudreuzen ontwaart u kwartels, fazanten, neushoornvogels en vele andere vogels. De luide roep van de gibbons komt altijd onverwacht. Het is hier ongerept en ruig, maar geen seconde stil.

Hoogtepunt van de expeditie is de beklimming van de berg Phongun Razi (3.635m). Na de kleurrijke rhodondendronstruiken en de alpiene vegetatie wordt het landschap kaler, kouder, weidser. In de ijle lucht en met soms pittige weersomstandigheden is het hard werken, maar uw inspanning wordt beloond met fenomenale uitzichten, en de euforie van het behalen van de top.

Een goede conditie, stamina, en een avontuurlijke instelling zijn vereist voor deze trekking. Durft u het aan? Dan wacht u een unieke belevenis in dit ongekende deel van het Oostelijke Himalaya gebergte.

Rondreizen door Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top