Riviercruises

Op en rond de rivieren heerst grote bedrijvigheid. In vervlogen tijden was dit niet anders. De geschiedenis van Myanmar werd geschreven op de oevers van de grote rivieren.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Riviercruises

Reizen over het water

Van noord naar zuid doorklieft de machtige rivier Irrewaddy het landschap. In het uiterste noorden is het nog een woeste stroom, gevoed door smeltwater van de Himalayas. Andere rivieren, zoals de Chindwin rivier, stromen uit in de Irrewaddy, die allengs breder en rustiger wordt. De ‘Moeder Rivier’ is dan goed bevaarbaar, en is daardoor de belangrijkste levensader van Myanmar.

Een luxe salonboot is uw onderkomen tijdens de reis door het rivierlandschap. Britse rivierstomers stonden model voor verschillende cruiseschepen, die van alle gemakken zijn voorzien. De kamers zijn sfeervol ingericht en zeer comfortabel, hier bent u thuis voor de duur van de cruise. Echter, de meeste tijd zult u doorbrengen op het buitendek, waar afwisselende taferelen voorbij glijden. Mistige bergen op de achtergrond, de markante silhouetten van ontelbare stupa’s, dorpjes langs de oever en vissers op het water… Leun achterover met een drankje in de hand. U hoeft niets anders te doen dan kijken, observeren, genieten.

De meeste cruiseschepen varen in drie of vier dagen het traject van Bagan naar Mandalay en vice versa. Deze historische steden vertellen het verhaal van oude Burmese koninkrijken, de bloei van het boeddhisme, de komst van handelaren uit Europa en omringende landen, de koloniale tijden. De boot meert regelmatig aan, zodat u alles van dichtbij kunt ontdekken. Dan beleeft u de geuren en de geluiden van het leven van alledag, de markten, drukte in de straten, of juist de rust in een pagode of klooster.

Het is mogelijk om een langere cruise te maken. De Irrewaddy wordt bevaren van Yangon tot Bhamo, en de Chindwin-rivier tot Paung Pyin. Zo ver stroomopwaarts komt u maar weinig toeristen tegen, u ontdekt een zeer authentiek deel van Myanmar.

Voor welke cruise u ook kiest, aan het eind van de dag wacht het comfort van de salonboot. Tijdens elke zonsondergang daalt de stilte neer over de rivier. Wat overblijft zijn de kwetterende watervogels en het kabbelende water. 

Rondreizen door Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top