Festivals

Uitbundig of juist ingetogen, het hele jaar door zijn er diverse festivals. De exacte datum wordt doorgaans bepaald volgens de boeddhistische maankalender.

Festivals

Uitbundig Myanmar

Het nieuwe jaar wordt ingeluid tijdens het Thingyan festival en het daarop aansluitende Waterfestival. De eerste dag begint met religieuze rituelen, maar in de avond barst het feest los. Muziek, zang en dans, dit is uitbundig Myanmar! De volgende dagen is het grote waterfestijn. Oorspronkelijk bedoeld om zonden ritueel weg te wassen, tegenwoordig is het geoorloofd om op allerlei manieren water te gooien en spuiten. Zie het als een voordeel: dit feest vindt plaats in april, de warmste tijd van het jaar. U zult het waterballet als verfrissend ervaren. Neem waterbommetjes en flessen water mee, en laat u gaan!

Het Tazaungdaing festival of Festival van het Licht vindt plaats in november, als het volle maan is. Dit feest viert de introductie van het boeddhisme in het toenmalige Birma. Monniken krijgen nieuwe gewaden uitgereikt, in de straten bent u omringd door mensen met lotusvormige lampions. Het hoogtepunt is het moment dat honderden mini-luchtballonnen van bamboe en papier worden opgelaten. Elke ballon draagt een brandende kaars, de lichten stijgen op en verdwijnen langzaam in de nacht. Feeëriek, een stille dans van licht.

Het Phaung Daw Oo Pagode festival of Inlemeer festival duurt maar liefst 18 dagen, en vindt plaats in september of oktober. Een enorme, rijk versierde boot wordt voortgetrokken door tientallen beenroeiers, staand op een lange sloep. Vier gouden Boeddhabeelden uit de pagode maken zo een tocht langs de dorpen van het Inle-meer. De stoet wordt gevolgd door talrijke boten, en op de oevers zijn folkloristische festijnen met dans en muziek gaande. In Nyaung Shwe worden de Boeddhabeelden opgewacht door pelgrims uit de hele regio, het is de climax van dit religieuze festival. Voor toeschouwers is vooral de bootrace van de beenroeiers spectaculair!

Rondreizen door Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top