Mergui Archipel

Paradijselijke eilanden, merendeels onbewoond en weelderig begroeid met dicht tropisch regenwoud, uitlopend in hagelwitte zandstranden.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mergui Archipel

800 tropische eilanden

Voor de kust heeft Myanmar nog een paradijselijke verrassing: in de Andaman Zee vindt u de prachtige en afgelegen Myeik (of Mergui) Archipel, bestaande uit meer dan 800 (!) eilanden van zeer uiteenlopende groottes. De meeste eilanden zijn onbewoond en weelderig begroeid met dicht tropisch regenwoud, het thuis van een breed scala aan wilde dieren zoals varanen, pythons, civetkatten, kantjils, gibbons en krab-etende makaken. In de lucht is de kleurrijke diversiteit misschien nog wel groter; hier cirkelen neushoornvogels, witbuikzeearenden, ijsvogels, oostelijke rifreigers en smaragdduiven rond.

Aan de kust loopt het woud over in mangrovebossen en prachtige, langgerekte witte zandstranden, omgeven door kalkstenen en granieten rotsen. De onderwaterwereld biedt schilderachtige koraalriffen met vele soorten koralen en vissoorten, variërend van kleine kleurrijke vissen tot grotere haaien en roggensoorten.

Moken volk

Niet alleen de natuur maakt deze archipel tot een fascinerende plek. Het Moken volk - ook wel bekend als de ‘Salone’ of zeezigeuners - is één van de meest kenmerkende van de vele etnische groepen in Myanmar. Zij leiden een semi-nomadisch bestaan, levend van wat de zee hen geeft, wonend op hun boten of in de typische huizen op palen.

Ideaal is het om de archipel per zeiljacht te doorkruisen, met ankerpauzes om de verschillende eilanden te verkennen. Om te wandelen door tropische valleien, te kajakken door mangroves en rivieren, te duiken tussen ongerepte koraalriffen, te snorkelen tussen duizenden gekleurde visjes en heerlijk te luieren op hagelwit zandstrand. De beste reistijd is van december tot februari, dan is het weer zonnig en warm, de wind constant en de zee kalm.

Rondreizen door Myanmar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Mergui Archipel

Burma Boating

In stijl, zeilend de betoverend mooie Mergui Archipel doorkruisen, met ankerpauzes om de ongerepte eilanden te ontdekken

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top