Thimphu

Bhutan is uniek. En zo ook de hoofdstad Thimphu. Al was het maar omdat u in slechts dertig minuten van de ene, naar de andere kant van de stad kunt wandelen.

Thimphu

Thimphu in de spotlights

Thimphu. In dertig minuten doorkruist u de stad van voor tot achter. Maar wie hier een paar dagen rondwandelt, verveelt zich ook niet. Zelf gaan de inwoners van Thimphu ook vaak te voet. Mede daarom is er op het grootste kruispunt van de stad geen verkeerslicht te bekennen. Een verkeersregelaar op het midden van het plein voorkomt chaos met elegante handgebaren en met in veel gevallen ook nog een lach op het gezicht.

Ook het religieuze centrum van de stad trekt vooral voetgangers. Gelovige Bhutanezen verzamelen dagelijks om te bidden en lopen 108 keer om de Memorial Chorten, een stupa gebouwd ter ere van Bhutan's derde koning. Binnen draaien de met gouden letters versierde gebedswielen eindeloos rond. Buiten glinstert de gouden piek van het dak in de ochtendzon.

In het weekend  trekt heel Thimphu 's ochtends naar de markt aan de oevers van de Wang Chu rivier. Ook handelaren uit de omgeving komen hier hun waren verkopen: van groenten tot handgeweven tapijten. Slenter met de stroom mee, uitrusten kan later op het Clocktower plein. Hier trekt het stadsleven van Thimphu aan u voorbij. Gelovigen passeren met draaiende gebedswielen in hun hand. Kinderen rennen dwars over het plein en winkeliers nemen even plaats op de trappen om het laatste nieuws uit te wisselen.

Rondreizen door Bhutan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Thimphu

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top