Bhutan: Spiritualiteit, natuur & cultuur

"We zijn ondergedompeld in de Bhutanese cultuur en haar gewoonten!"

- Geert Vercauteren -

Bhutan stond al lang op ons verlanglijstje en aangezien Untamed Travelling ons met onze Afrika-reizen nog nooit teleurstelde besloten we om ook met hen ons avontuur in Bhutan aan te gaan.Na een rustige SwissAir-vlucht Brussel-Singapore en een tussenovernachting in de stadsstaat, stonden we ’s ochtends vroeg met veel nieuwsgierigheid te wachten op onze vlucht richting Paro. We hadden geluk een stoel te hebben aan de juiste kant van het vliegtuig en, na een tussenstop in Calcutta, konden we genieten van de ochtendzon over de hoge Himalaya pieken.  De landing in Paro, laverend tussen de rondom liggende bergen en onder strakblauwe lucht, verliep als gepland.

Onze privégids stond ons op te wachten; ons bezoek aan Bhutan kon beginnen.

THIMPU EN OMGEVING

Een autotocht, met enkele tussenstops, bracht ons in een tweetal uren naar Thimpu. De geborgenheid van de stad en zijn kleinschalige karakter, deden ons onmiddellijk thuisvoelen. De volgende dagen werden we ondergedompeld in een bad van historie, cultuur, architectuur en – last but not least – de invloed van boeddhisme en het koningshuis binnen het dagelijkse leven van de Bhutanees.
De rondgang rond het National Memorial Chorten waarbij we samen met honderden Bhutanezen mee konden glijden op de herhalende tonen van de mantra’s gaven ons het gevoel dat we er echt bij mochten horen.  Het bezoek aan een nonnenklooster, het prachtig gelegen gouden Boeddha standbeeld en een bezoek aan de opleidingsschool voor kunst en ambacht namen ons verder mee in de wereld waar respect en karma een rode draad vormen in alle dagelijkse activiteiten.

Via de majestueuze Dochula bergpas streken we neer in de vallei van Punakha. Na de ontdekking van stad en haar omgeving stond de Chimi Lhakhang tempel op het programma. De tempel en zijn geschiedenis gaven ons een inzicht in de oorsprong van het zich steeds herhalende fallussymbool op de gevels van vele huizen.

DRIEDAAGSE TREKKING DOOR ONGEREPTE NATUUR

De Samtengang trek, een driedaagse trekking in ongerepte natuur, in harmonie met vele boeddhistische relicten, gaven ons op het eind het gevoel ‘hier komen we nog wel eens weer’. De weidse omgeving met afwisselende landschappen bevestigden ons dat Bhutan een superbestemming is op vlak van meerdaagse wandel- en trektochten. De hele organisatie van de trekking, het kamperen en de maaltijden en tussendoortjes, onder toeziend oog van onze gids, waren meer dan voortreffelijk geregeld!

PARO EN TAKTSANG

Paro en omgeving werd de laatste stop op onze reis. Niet echter zonder een bezoek aan de welbekende dzong en historisch museum maar ook met, als afsluiter, een pittige wandeling naar Tigers’ Nest. Ondanks zijn bekendheid een ‘must’ en één van de hoogtepunten van onze reis.

OPNIEUW ZIJN WE EEN FANTASTISCHE REISERVARING RIJKER

Het einde van ons Bhutanees avontuur. Zoals dikwijls het geval, veel sneller dan we konden denken. We hadden het geluk een fantastische gids te hebben. De verhalen die hij vertelde bij de verschillende bezoeken, de boeiende info die we van hem mochten ontvangen rond de wijze waarop de Bhutanees zijn leven uitbouwt zullen we blijven koesteren en dragen we voor altijd mee in ons hart. Opnieuw zijn we een fantastische reiservaring rijker!

ALS AFSLUITER SINGAPORE; EEN MUST ALS JE IN DE BUURT BENT

De korte tussenstop in Singapore op de terugreis had de bedoeling ons even te laten proeven van deze metropool.  Niet eenvoudig aangezien twee dagen ons verplichtten om selectief te zijn. De maximale aanwezigheid van ‘groen’ in de stad gecombineerd met de alom aanwezige netheid, de architectuur en uiteraard het uitbundige culinaire leven in Singapore zorgden er voor dat we een gevoel hadden dat het voorbij was voordat het begonnen was. Kortom, een ‘must’ als je in de buurt bent en enkele dagen tijd kan vrijmaken.

Bedankt voor de service van jullie uit en tot een volgende keer!
Vriendelijke groeten,
Geert Vercauteren

 

Dhr. Vercauteren reisde met twee personen via Singapore naar Bhutan. Hij bezocht Thimphu (op 2400 m) en daarna via de Dochula bergpas naar Punakha (op 3080 m). Van daaruit maakte hij diverse trekkings en tenslotte naar Paro. Op de terugweg maakte hij een tussenstop in Singapore.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top