Paro – Tigers Nest

Puur, rauw en onontdekt. Bhutan is in vele opzichten te vergelijken met een ruwe diamant. Er is echter één uitzondering: Tigers Nest: het geslepen juweel van Bhutan.

Paro – Tigers Nest

Het juweel van Bhutan

Het Taktsang klooster voelt u in de kuiten. Maar tot nu toe hebben slechts weinig bezoekers daarover geklaagd. De klim naar het klooster, beter bekend als Tigers Nest, is de inspanning meer dan waard. Het boeddhistische complex balanceert op een richel, ruim negenhonderd meter hoog, steunend tegen de rotswand. De legende over hoe het klooster hier precies terecht kwam, dwaalt in de diepte van de Paro vallei. Inwoners kunnen u vertellen hoe Goeroe Rinpoche hier in de zeventiende eeuw arriveerde op de rug van een tijgerin en het boeddhisme over Bhutan verspreidde.

Ondanks dat Tigers Nest niet het meest toegankelijke klooster van Bhutan is, trekt het toch vele bezoekers. Het complex bestaat uit meerdere tempels, gebouwd over de grotten waar de goeroe lang geleden mediteerde. Binnen vinden rituelen plaats en kunt ook u een offer brengen. Buiten eist het uitzicht alle aandacht op. 

Rondreizen door Bhutan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Paro - Tigers Nest

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top