Trekking

Het verborgen deel van de Himalaya ligt in Bhutan. Een trekking van een maand of een tocht van drie dagen: wandelend ervaart u de overdonderende schoonheid van de natuur.

Trekking

Trekking door onontdekt gebied

Tot de boomgrens. En verder. Over hoge bergpassen, langs watervallen en door bamboebossen. Gletsjers bevriezen het landschap. Waar niks meer groeit, zorgen helder blauwe meren  op kilometers hoogte voor kleur. De witte pieken van de Himalaya torenen hoog boven dit alles uit en laten er geen twijfel over bestaan: zij zijn de heersers van dit gebied. 

Toch is het mogelijk tot dit gebied door te dringen. Met hulp van lokale gidsen, en jaks die uw bagage dragen, ontdekt u een van de meest onontdekte gebieden ter wereld. Door deze afgelegen en bijna onbegaanbare streek kronkelt een oud pad. Eeuwen terug gebruikt als handelsroute. Nu nog slechts af en toe bewandeld door de bewoners van de kleine dorpen, die vaak maanden per jaar zijn afgesloten van de rest van Bhutan. Ook Himalayaschapen, takins, beren en sneeuwluipaarden kruisen de route. Pootafdrukken verraden hun aanwezigheid. De 357 kilometer lange Lunana Snowman trek is de meest uitdagende route. Het leidt wandelaars in een maand over acht bergpassen op een gemiddelde hoogte van vierduizend meter. In dit afgelegen gebied bevinden zich geen dorpen en is kamperen de enige optie. Dichter bij de natuur kunt u niet komen. Maar ook voor minder fanatieke trekkers zijn er in Bhutan opties genoeg. De vijfdaagse Druk Path Trek over de handelsroute tussen Paro en Thimphu langs kloosters, meren en rivieren vereist minder kuitspieren maar is evengoed prachtig.

Rondreizen door Bhutan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top