Fuji-San

De berg Fuji, icoon van Japan, domineert het panorama zelfs op grote afstand. De werkelijke schaal wordt pas duidelijk als u in de regio rond de berg verblijft. Absoluut groots is het uitzicht vanaf de top.

Fuji-San

Een berg met een ziel

Eenzaam en majestueus torent de berg Fuji (Fuji-San of Fujiyama) boven het landschap uit. De slapende vulkaan is de hoogste berg van Japan (3.776m). Volgens het Shintoïsme heeft Fuji-San een ziel, en de flanken worden door goden (kami) bewoond. Jaarlijks trekken vele duizenden pelgrims naar deze heilige berg, die sinds 2013 is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In de zomermaanden is het mogelijk om de berg Fuji te beklimmen en op de top de zonsopgang te aanschouwen. Die uitdagende fysieke inspanning is echter niet nodig om te genieten van indrukwekkende uitzichten op de haast perfect konisch gevormde berg. De Vijf Fuji-meren, Hakone en het Izu-schiereiland zijn slechts een paar bestemmingen waar Fuji-San het panorama domineert. Ook is de berg te zien vanuit de Shinkansen trein tussen tussen Tokyo en Osaka. Op heldere ochtenden is het zelfs mogelijk om Fuji-San te zien vanaf hooggelegen viewpoints in Tokyo.
 

Rondreizen door Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Fuji-San

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top