Japan, land van uitersten

Rondreis langs de uitersten van Japan

Japan, land van uitersten

Rondreis langs de uitersten van Japan

Japan, land van uitersten

Rondreis langs de extremen van Japan

In veel opzichten is Japan een land van grote contrasten, en deze reis geeft u volop de gelegenheid om die te ervaren. Een uiterst moderne levensstijl en diepgewortelde tradities bestaan moeiteloos naast elkaar in Japan. De balans verschuift echter opmerkelijk zodra u metropolen als Tokyo en Kyoto verlaat, en neerstrijkt in kleine, historische steden. Daarnaast zijn er de klimatologische uitersten, onder meer als gevolg van hoogteverschillen. Zoekt u aan de voet van de berg Fuji nog verkoeling in de schaduw, in de Japanse Alpen zult u de warmwaterbronnen als een weldaad ervaren. Nog extremer zijn de verschillen tussen Hokkaido – het hoge noorden – en Okinawa – het subtropische zuiden. Van ijsfestival tot koraalriffen, er zit maar één reisdag tussen.Op comfortabele wijze reist u in korte tijd van de stadsjungle naar oeroude bergwouden en karaktervolle steden. Het tempo van uw reis wisselt voortdurend van snel en efficiënt, tot bijna fluisterend langzaam. U heeft voldoende tijd om de grote steden te ontdekken, om de rust van tempels en schrijnen te ervaren, en te genieten van zeer diverse landschappen. Een aantal dagen wordt u begeleid door een deskundige gids, maar u kunt er ook regelmatig in uw eigen tempo op uit trekken om de vele gezichten van Japan te ontdekken.

Tips & tops van Japan, land van uitersten:

 • Ontdek de zeer diverse stadsdelen van Tokyo: de trendy fashion-avenue Ometesando en het oude Geisha-district Asakusa. Een cruise over de Sumida rivier eindigt met een bezoek aan een theehuis in de tuinen van Hama-Rikyu Teien.
 • In het prachtige Fuji Hakone National Park is veel thermische activiteit. Proef hier de kuro-tamago, een ei dat gekookt is in de zwavelrijke, hete bronnen. Men beweert dat het eten van zo’n ei uw leven met zeven jaar verlengt!
 • Het Matsumoto-kasteel behoort tot de mooiste en meest complete kastelen van Japan. Het wordt ook wel ‘Crow Castle’ genoemd, vanwege de zwarte muren en de daken die op vleugels lijken.
 • Geniet van de vergezichten tijdens een wandeling door de schitterende natuur rond Matsumoto. De bergtoppen die u in het westen ziet, zijn zo’n 3.000 meter hoog.
 • Reis terug in de tijd, hoger de bergen in. Het dorp Takayama was eeuwenlang zó moeilijk bereikbaar, dat het historische en eigenzinnige karakter wonderwel bewaard is gebleven. Een passende plaats om te overnachten in een traditionele ryokan.
 • Wilt u ‘tsjilpende nachtegaalvloeren’ zien en vooral horen? Bezoek dan het Nijo kasteel in Kyoto. De houten vloeren zijn opzettelijk zo geconstrueerd, dat u onmogelijk onopgemerkt door de gang kunt lopen. Een bijzondere veiligheidsmaatregel die na ruim vier eeuwen nog zeer overtuigend werkt.
 • Vanaf het heilige eiland Miyajima bezoekt u de vermiljoen-kleurige Itsukushima schrijn, die lijkt te drijven op het water van de Seto binnenzee. Jaarlijks vinden hier verschillende festivals plaats. Het Kangen-sai festival is waarlijk indrukwekkend ritueel feest dat zich op boten afspeelt. De betoverende klanken van fluit, drums en snaarinstrumentenklinken dragen ver over het water, de papieren lampionnen dragen bij aan de sprookjesachtige sfeer.
 • Bezoek in Osaka het Kamigata Ukiyo-e museum. Het is één van de beste musea voor Japanse prentkunst ter wereld. Verfijnd, karikaturaal en sensueel, de fraaiste houtblokprenten zijn hier te zien.
 • Het volledige kleurenpalet is vertegenwoordigd in de vier seizoenen van Hokkaido: ontwakende natuur met frisgroen en roze kersenbloesem in het voorjaar, zeeën van bloeiende lavendel in de zomer, overdonderende herfstkleuren en diepblauwe luchten, dampende onsen met uitzicht over een kristalwit sneeuwlandschap.
 • Diep in de spelonken van de Kin Kannon-do grot op Okinawa is een bijzondere schatkamer. Duizenden flessen Tatsu Awamori (de lokale sake-variant) liggen hier jarenlang opgeslagen, rijpend en wachtend tot de eigenaar van de fles hem claimt voor een bijzondere gelegenheid. Elke fles is voorzien van een naamlabel en datum, soms een foto. Laat u een fles achter voor uw volgende reis naar Japan?
 • Deze reis kunnen wij aanbieden in verschillende klassen accommodaties.

Uw reis op maat

Dagelijks overzicht

1 Internationale vlucht naar Japan
2 Ontvangst op de luchthaven van Tokyo - transfer naar hotel
3-4 Dagexcursies in Tokyo met een engelstalige gids of vrij te besteden
5-6 Naar Hakone en Mt Fuji – vrije dagbesteding
7 Per trein naar Matsumoto waar u de middag vrij kunt besteden
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

Japan Cities

Steden

Tokyo, Osaka en Hiroshima. De belangrijkste steden van Japan hebben ieder hun eigen aantrekkingskracht.
Japan Fuji-San

Fuji-San

De berg Fuji, icoon van Japan, domineert het panorama zelfs op grote afstand. De werkelijke schaal wordt pas duidelijk als…
Japan Ryokans

Ryokans

U wordt begroet met een hoffelijke buiging, en verwisselt uw schoenen voor huisslippers voordat u binnen treedt. De ruimtes worden…

Inspiratie reizen voor Japan