Ryokans

U wordt begroet met een hoffelijke buiging, en verwisselt uw schoenen voor huisslippers voordat u binnen treedt. De ruimtes worden bepaald door tatami-matten en panelen van rijstpapier, de sfeer is sereen. Dit is niet zomaar een hotel, dit is een ryokan.

Ryokans

Ryokans; Japanse gastvrijheid boordevol traditie

Ryokans zijn ontstaan in tijden dat reizen fysiek buitengewoon zwaar en zelfs gevaarlijk was. Eenvoudige herbergen boden reizigers een veilige plaats waar zij konden rusten, baden, en waar zij maaltijden konden gebruiken. Bij aankomst werden gasten ontvangen door de okami (gastvrouw). Kamers waren sober ingericht met tatami-matten, een lage tafel met zitkussens, en futon-bedden. Het verblijf in de ryokan werd bepaald door een strikte maar vertrouwde etiquette.

Het eeuwenoude concept bestaat nog altijd in die sobere vorm, maar inmiddels zijn er ook comfortabele tot zeer luxe ryokans met alle moderne voorzieningen en aanpassingen gericht op gasten uit westerse landen. Behalve de gemeenschappelijk thermale baden (onsen) heeft u hier een privé badkamer of een privé buitenbad, met uitzicht over de binnentuin of over het omringende landschap. Vindt u het bezwaarlijk om op een traditionele futon te slapen? Kies dan voor een fusion ryokan met ‘western style’ kamers voor meer comfort.

Vanaf het moment dat u aankomt bij de ryokan, wordt u ondergedompeld in Japanse gastvrijheid. U krijgt uitleg over de belangrijkste regels van de etiquette en kunt rekenen op hoogstaande service. In veel ryokans is het mogelijk om een uitgebreide maaltijd op de kamer te gebruiken: een ware proeverij van culinaire verrassingen waarbij de saké niet zal ontbreken.
Een ryokan is de plaats bij uitstek om los te komen van de drukte van het moderne leven, in het ritme van de oude traditie en in een omgeving die rust en harmonie uitstraalt. Een reis door Japan is niet compleet zonder verblijf in een ryokan.

Rondreizen door Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Ryokans 

Araya Totoan Ryokan

Traditionele Japanse gastvrijheid

Takefue

Hét natuurlijke warmwaterbron resort van Japan

INSPIRATIE VOOR Ryokans

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top