Rondreis Japan

Cultuurreis van Tokyo naar zuidelijk Japan, zigzaggend door betoverende landschappen langs historische sites

T. Mizo

Rondreis Japan

Cultuurreis van Tokyo naar zuidelijk Japan, zigzaggend door betoverende landschappen langs historische sites

T. Mizo

Rondreis Japan

Reis vanaf Tokyo kriskras naar zuidelijk Japan

Een immens groot en gevarieerd land, dat u in bijna drie weken gaat doorkruisen per openbaar vervoer. Elke buitenlandse bezoeker die ooit voet op Japanse bodem heeft gezet zal het er over eens zijn: het Japanse openbaar vervoer kent zijn gelijke niet op deze planeet. Niet alleen komt u overal stipt op tijd aan, u geniet onderweg optimaal van de uiteenlopende landschappen die aan u voorbijtrekken terwijl u zich begeeft onder de vriendelijke Japanse bevolking.

Per trein, bus en ferry

Startend in metropool Tokyo slingert u naar het westen om vervolgens via prachtige culturele highlights af te zakken naar het zuiden. Genietend van buitengewone uitzichten, vele, vele historische sites, heilzame onsen, kunsteiland Naoshima en ‘soul-food mekka’ Nakasu Island. Deze reis geeft u de kans de indrukwekkende cultuur en de onwerkelijk mooie natuur van Japan mee te maken, in de allerbreedste zin.

Tips & tops van Rondreis Japan:

 • U reist grotendeels zelfstandig, maar waar het handig is wordt u begeleid door een Engelstalige gids. Daarnaast kunt u alle benodigde informatie steeds terugvinden in een speciale app, variërend van kaarten tot restaurants en zelfs menu’s die vertaald zijn in het Engels.
 • De dagexcursie in Tokyo start vroeg met een bezoek aan de Meiji schrijn, in prachtig ochtendlicht en voor de menigte uit, gevolgd door een bezoek aan modemekka Harajuku en Tokyo’s Champs Elysees Omotesando. U eindigt de dag heerlijk rondstruinend in het oude geisha-district Asakusa.
 • Het programma biedt genoeg ruimte om zelf op onderzoek uit te gaan in Tokyo. Wat dacht u van een bezoek aan de Tsukji vismarkt, het Akihabara district of de musea en kunst galerieën?
 • UNESCO World Heritage Site Nikko National Park ligt net buiten Tokyo. Hier vindt u de meest extravagante religieuze architectuur van Japan.
 • Het historische Matsumoto kasteel – ook wel bekend als ‘Crow Castle’ – is omgeven door bergen waar het fantastisch hiken is vanwege de betoverende uitzichten.
 • In bergdorpje Takayama lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier overnacht u in een authentieke ryokan.
 • Kanazawa is het rijkste gebied van Japan en een bloeiend centrum voor kunst en cultuur. Bezoek de weelderige tuinen, het kasteel, Higashi Chaya en het oude Samurai district Nagamachi. Sla vooral het 21ste eeuwse museum voor hedendaagse kunst niet over.
 • U bezoekt Kyoto’s World Heritage Sites, onder andere Nijo Castle, Golden Pavilion, Ryoan-ji Zen, Kiyomizu en Higashiyama district
 • Aanraders voor de dagen ter vrije besteding in Kyoto zijn Nara en Fushimi Inari.
 • Naoshima, Japan’s kunsteiland is een showcase van de beste opkomende Japanse kunstenaars.
 • Beppu - één van de meest populaire onsen resorts in het land - heeft hot spring baden, modderbaden, stoombaden en zelfs zandbaden.
 • Bekend als smeltkroes van Portugese, Nederlandse en andere Europese invloeden uit de 16de tot de 19de eeuw: Nagasaki. De oudste Chinatown van Japan en de Nederlandse wijk zijn een bezoek zeker waard.
 • Verblijven in het 'hotel van de toekomst', een hotel waar u uitsluitend bediend wordt door robots, in Japan kan dat!
 • Nakasu Island is hét soul-food deel van Fukuoka waar u uw hart kunt ophalen aan lokale delicatessen!
 • Deze reis kunnen wij aanbieden in verschillende klassen accommodaties.

Uw reis op maat

Dagelijks overzicht

1 Internationale vlucht naar Japan
2 Ontvangst op luchthaven Tokyo – transfer naar hotel
3 Dagexcursie per openbaar vervoer met Engelstalige gids: Meiji Shrine, Harajuku, Omotesando en Asakusa
4 - 6 Ter vrije besteding
7 Per trein naar Matsumoto waar u de rest van de dag vrij kunt besteden voor bijvoorbeeld een bezoek aan het kasteel
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

Japan Cities

Steden

Tokyo, Osaka en Hiroshima. De belangrijkste steden van Japan hebben ieder hun eigen aantrekkingskracht.
Japan Ryokans

Ryokans

U wordt begroet met een hoffelijke buiging, en verwisselt uw schoenen voor huisslippers voordat u binnen treedt. De ruimtes worden…

Inspiratie reizen voor Japan