Shinto schrijnen en zen tempels

Het spirituele leven van Japanners wordt bepaald door Shintoïsme en Boeddhisme. Door het land verspreid zijn vele, vele duizenden schrijnen en tempels. Alleen al in en nabij Kyoto zijn er honderden. Het zijn plaatsen van bezinning en gebed.

Shinto schrijnen en zen tempels

Shinto schrijnen en zen tempels

Een Shinto-schrijn of Jinja is het domein van één van de vele natuurgoden (kami). De Fushimi Inari Schrijn nabij Kyoto is gewijd aan Inari, de god van de rijst. Volgens vaste rituelen wordt de kami geëerd door Shinto priesters en priesteressen, en door devote bezoekers. In een gebed of door een wens op een houten plaatje te schrijven vraagt men om geluk en voorspoed. De omringende natuur maakt integraal deel uit van het heilige tempelcomplex, en de paden nodigen uit tot een wandeling. Werkelijk indrukwekkend is het Senbon Torii pad, waar u loopt door een reeks van duizenden toegangspoorten die fel vermiljoen en zwart geschilderd zijn. Onderweg naar de bergtop zijn er prachtige uitzichten over het landschap.

De sfeer op een Boeddhistisch tempelcomplex is ingetogen. Monniken leiden ceremonies en meditatie-bijeenkomsten, bezoekers kunnen zich verdiepen in de leer van de Boeddha. De Tenryuji tempel behoort tot de meest indrukwekkend tempel-complexen die Japan rijk is. Er vinden het hele jaar door bijzondere evenementen plaats, zoals de feestelijke Obon en aansluitend de Toro-Nagashi: honderden papieren lantaarns – beschreven met boodschappen aan de voorouders – worden toevertrouwd aan de rivier, die ze langzaam meevoert in de nachtelijke duisternis. Indien u in augustus naar Japan reist, kunt u getuige zijn van dit sprookjesachtige ritueel.

Rondreizen door Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Shinto schrijnen en zen tempels

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top