Rondreis Klassiek en feodaal Japan

Een kennismaking met de uitersten van Japan: moderne steden en architectuur en zeer traditionele dorpen en stadjes vol historie. Onderweg bezoekt u tempels, schrijnen en kastelen en u verblijft zowel in moderne hotels als in traditionele ryokans

Rondreis Klassiek en feodaal Japan

Steden, dorpen, tempels en valleien

Uw rondreis begint in het bruisende en ultramoderne Tokyo. Tijdens een citytour maakt u kennis met de verfijnde Japanse etiquette in een elegant theehuis en observeert u het silhouet van de stad vanaf een boot op de Sumida rivier. In het oude geisha-district bezoekt u uw eerste tempel, de Senjo-si tempel. Kleine winkels ademen hier de sfeer van oude tradities, maar even verderop struint u door avenues met designboutiques en trendy galeriëen. Bewaar de Meji schrijn voor het magische uur, wanneer de zon het Harayuku park in een gouden gloed zet.

Na Tokyo reist u verder naar de Kiso vallei, waar u belandt in het feodale tijdperk van de Nakasendo trail, een oude handelsroute. Het tempo vertraagt, het geluid van uw voetstappen wordt nergens meer overstemd door auto’s of harde muziek. U passeert de houten gebouwen van de handelsposten, waar papieren lantaarns zachtjes deinen op de wind. De wandeling voert door prachtige valleien en oeroude bossen. De geur van natte bladeren en het groen van rijstvelden... Ook dit is helemaal Japan.

Tips & tops van Rondreis Klassiek en feodaal Japan:

  • U bezoekt verschillende grote steden: Tokyo, Kanazawa, Hiroshima en Kyoto. Een deskundige gids gaat met u mee op citytour, zodat u de mooiste plekken en de meest indrukwekkende monumenten zult zien.
  • In ruraal Japan maakt u wandelingen langs een oude handelsroute, waar historische stadjes omgeven zijn door prachtige natuur.
  • De kleine stad Takayama ligt in de bijzonder mooie Hida-bergen, een alpiene omgeving met zalige warmwaterbronnen.
  • In Shirakawago ziet u traditionele gassho-zukuri boerderijen, die vanwege hun bijzondere architectuur zijn opgenomen op de UNESCO werelderfgoed-lijst.
  • Tijdens de excursie naar het heilige eiland Miyajima kunt u herten tegenkomen.
  • Heel bijzonder is het bezoek aan Kotohira op het eiland Shikoku. Hier vindt u de Kompirasan tempel, een populair maar moeilijk bereikbaar pelgrimsoord in een schitterende setting.
  • Tijdens de reis bezoekt u diverse Shinto-schrijnen, Boeddhistische tempels en Samurai kastelen.
  • U overnacht doorgaans in moderne hotels, maar eveneens in luxe ryokans met onsen en in een traditionele Minshuku (familiehotel).
  • Op culinair gebied kunt u uw hart ophalen. De verfijnde Japanse keuken zult u waarderen om de smaak, maar eveneens om de zorgvuldige presentatie.
  • De reis laat zich makkelijk combineren met een meerdaags verblijf rond Mount Fuji, of een trekking in de Japanse Alpen. Een verlenging naar het subtropische Okinawa of het noordelijke Hokkaido is tevens een aantrekkelijke optie.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Internationale vlucht naar Japan - Tokyo
2 Tokyo - stadstour
3 Tokyo – dagexcursie naar Nikko
4 Naar Kiso Vallei – begin van meerdaagse tocht via Nakasendo trail
5 Kiso Vallei – Takayama
6 Takayama – Shirakawago
7 Naar Kanazawa – stadstour
8 Naar Hiroshima - stadstour
9 Hiroshima – dagexcursie naar Miyajima eiland
10 Naar Koya-San (Mnt Koya) – overnachting in een tempel
11 Naar Kyoto
12 Kyoto - stadstour
13 Kyoto – dagexcursie in Nara
14 Transfer naar luchthaven - internationale vlucht
15 Aankomst in Europa

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Nakasendo Trail

Trek uw wandelschoenen aan voor een reis terug in de tijd, langs een historische route door authentieke halteplaatsen en prachtige natuur. U treedt in de voetsporen van reizigers uit het Edo-tijdperk.

Ryokans

U wordt begroet met een hoffelijke buiging, en verwisselt uw schoenen voor huisslippers voordat u binnen treedt. De ruimtes worden bepaald door tatami-matten en panelen van rijstpapier, de sfeer is sereen. Dit is niet zomaar een hotel, dit is een ryokan.

Steden

Tokyo, Osaka en Hiroshima. De belangrijkste steden van Japan hebben ieder hun eigen aantrekkingskracht.

Shinto schrijnen en zen tempels

Het spirituele leven van Japanners wordt bepaald door Shintoïsme en Boeddhisme. Door het land verspreid zijn vele, vele duizenden schrijnen en tempels. Alleen al in en nabij Kyoto zijn er honderden. Het zijn plaatsen van bezinning en gebed.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top