Japan: verrassend anders

Japan is een land van grote contrasten, eeuwenoude tradities leven voort naast hoogstaande technologie. ‘Meteen al na aankomst in de miljoenenstad Tokyo besef ik het me; Japan, het land van de technologie; het toilet op de luchthaven zit vol spannende knopjes en mogelijkheden!’

Japan: verrassend anders

Japan is een land van grote contrasten, eeuwenoude tradities leven voort naast hoogstaande technologie. ‘Meteen al na aankomst in de miljoenenstad Tokyo besef ik het me; Japan, het land van de technologie; het toilet op de luchthaven zit vol spannende knopjes en mogelijkheden!’

We overnachten in het geweldige Palace Hotel, een familiebedrijf met een uitmuntende service en zeer goede keuken. Het hotel ligt bovendien op loopafstand van de beroemde tuinen van het Keizerlijke Paleis waar het heerlijk wandelen is. Ook hier valt meteen een kenmerk van Japan op: keurig gesnoeide (Bonsai) bomen, spik en span schoon en je voelt je er enorm veilig zonder zichtbare beveiliging.
 

‘JAPANSE GROENTETUINTJES OP JE BORD’

In Tokyo reis je vooral met de metro; een goed georganiseerd ondergronds vervoersnetwerk brengt je bij alle hoogtepunten en leuke wijken in de stad. Een bezoek aan de Tsukiji vismarkt is een aanrader. ’s Avonds ontmoetten we Aki, onze gids, die ons meeneemt naar diverse lokale restaurantjes en worden we verwend en ingewijd in heerlijk Japans eten. Wat een genot; vers gesneden rauwe vis met wasabi, soja en verse gember; dit is genieten. En elk bordje is prachtig opgemaakt, aangevuld met een mooi Japans groentetuintje.

‘EEN AANRADER IN HAKONE IS DE WERELDTENTOONSTELLING IN HET OPENLUCHTMUSEUM’

Met de beroemde Shinkansen hoge snelheidstrein reizen we naar Hakone. Onderweg reis je door heuvelachtig landschap en zie je dat Japanners ook hier keurig in degelijke woningen wonen met hier en daar hoogbouw. Het risico op rivier-overstromingen en lichte aardbevingen in dit land maakt dat hier veilig gebouwd wordt. 
Aangekomen in Hakone waan je in een Oostenrijks ski-dorp. Prachtig landschap bestaande uit bergen en meren. Een aanrader is een bezoek aan een indrukwekkende wereldtentoonstelling in het openluchtmuseum. Met een kabelbaan verken je het gebied; wij hadden de pech dat het regenachtig was, maar je kunt je voorstellen dat het geweldig moet zijn om de majestueuze Mount Fuji te zien liggen met zijn besneeuwde bergtoppen. ’s Avonds worden we verwend door het hotel met een enorme schnitzel; we kijken elkaar aan en lachen. Onze voorkeur gaat toch echt uit naar sushimi, maar we begrijpen dat hier enorm hun best is gedaan om een voor ons herkenbare maaltijd te serveren.

‘HIER ZIJN WE ALLEMAAL EVEN STIL VAN HERINNERINGEN AAN DE ATOOMBOM-RAMP’

We vervolgen de reis naar het indrukwekkende Hiroshima. Hier zijn we allemaal even stil van de herinneringen aan de atoombom-ramp. De tentoonstelling in het museum dat nu een jaar is geopend, grijpt je naar de keel; wat een ramp, wat een schokkende beelden en wat een impact heeft dit gehad op de bevolking van Hiroshima. Een wandeling in de stad is de moeite waard en het maakt je blij dat men er in is geslaagd om de stad opnieuw op te bouwen met een prettige en comfortabele sfeer.
De Shinkansen brengt ons afsluitend naar de voormalige hoofdstad Kyoto. Wij verkennen de stad per fiets; een gepensioneerde Japanner met passie voor fietsen en voor de historie van de stad leidde ons langs de rivier, door de oude binnenstad, door de wijk waar geisha’s in opleiding zijn en naar de tuinen van het Imperial Palace; een betere manier om de stad te verkennen is er volgens mij niet! Na alle sushi en sushimi genieten we ’s avonds van ‘shabu shabu’; lekker wokken met dun gesneden beef, heerlijke verse groenten en salades, geserveerd met sake.
 

‘JAPAN IS COMFORTABEL REIZEN EN ENORM DE MOEITE WAARD OM TE VERKENNEN’

We praten na over het verschil in cultuur met het Westen, andere opvoeding, de stiptheid en organisatie van het land (aanwezig om 14.23 uur), de schijnbaar nederigheid met duizend keer buigen en bedanken, altijd vriendelijk zijn, onze vragen half-half beantwoorden om nooit een conflict te krijgen en de andere manier van vakantie vieren als ze zelf op reis gaan. Met je tas open kunnen rondlopen in metro en op straat; Japan is comfortabel reizen, heeft een indrukwekkende cultuur en historie en het eten is top! De volgende keer wil ik de prachtige landschappen van de andere eilanden verkennen!

MEER UIT ONS BLOG

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top