Hoshinoya Resort

Even buiten Kyoto, op tien minuten varen afstand, ligt het prachtige Hoshinoya Resort. Hier bent u omringd door de weelderige natuur van de Arashiyama-vallei.

Hoshinoya Resort

Even buiten Kyoto, op tien minuten varen afstand, ligt het prachtige Hoshinoya Resort. Hier bent u omringd door de weelderige natuur van de Arashiyama-vallei.

Hoshinoya Resort

Authentiek midden in de natuur

Bij de Tugetsokyo-brug wacht de boot u op. In een gemoedelijk tempo verlaat u de stad, het verkeerslawaai verdwijnt naar de achtergrond en wijkt voor ruisende bomen en zingende vogels. Op de steiger wordt u opgewacht, Hoshinoya heet u welkom met een lichte buiging.

Dit resort was oorspronkelijk het riante buitenverblijf van een welvarende zakenman uit Kyoto. De sfeer van lang vervlogen tijden is prachtig bewaard gebleven, dankzij de smaakvol uitgevoerde modernisering. Verstilde, bescheiden decoraties laten toe dat de aandacht naar buiten gericht blijft, naar de bonte omringende natuur. Alle kamers en suites beschikken over een groot venster dat uitkijkt over de rivier en de aangelegde tuinen. Het zijn idyllische schilderijen, die meekleuren met de seizoenen.

In deze heerlijke omgeving kunt u zich verheugen op een gastronomisch festijn. Een veelheid aan kleine gerechten wordt met uiterste zorg samengesteld. Savoureer de aromatische kunstwerkjes, gebaseerd op de klassieke Japanse keuken, maar met een eigentijdse twist.

Als de stilte van de nacht neerdaalt, ontdekt u het bijzondere lichtspel van de lampen binnenshuis. De sfeer is nostalgisch en rustgevend. Het is nauwelijks voorstelbaar dat u zó dichtbij die grote metropool Kyoto bent.

Tips & Tops van Hoshinoya Resort:

  • Hoshinoya Resort heeft verschillende types kamers en suites, en enkele maisonettes die geschikt zijn voor families. Alle 25 kamers zijn vrijstaand, en beschikken over comfortabele futon-bedden. 
  • Het is mogelijk om in de privé-sfeer van uw eigen kamer of suite te dineren.
  • Als ontbijt kunt u kiezen voor een Japanse Hot Pot, of een Amerikaans of Continental breakfast.
  • In de Spa kunt u terecht voor een heerlijke massage. Verblijft u meerdere dagen in Hoshinoya, overweeg dan een bijzondere, tweedaagse behandeling. Uiterst heilzaam voor de ademhaling en de algehele fysieke balans. 
  • De Tearoom bevindt zich op een zwevend dek, dat uitkijkt over de Hozugawa-rivier.
  • In Oku-no-niwa, de zeer fraai aangelegde Zen-tuin, komt de natuur samen in harmonische lijnen.
  • De sfeer in de bibliotheek is bijna huiselijk. Behalve prachtige boeken vindt u hier ook een collectie CD’s en DVD’s, waar u naar wens gebruik van kunt maken.
  • Een pittige klim vanaf de ryokan leidt naar de Senko-ji tempel, een kleine Boeddhistische tempel bewoond door slechts één monnik. Hier heeft u een wijds panorama over de rivier en de Arashiyama-vallei. De paden nodigen uit voor een langere wandeling. Kijk onderweg uit naar vossen, herten en apen!
  • Hoshinoya staat op de 'Condé Nast Traveler's Hot List 2017'

Rondreizen Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Hoshinoya Resort