Kersenbloesem

Wanneer de kersenbloesem bloeit, begint een nieuwe cirkel van seizoenen. Agenda’s worden aangepast om deel te nemen aan festiviteiten die geheel gewijd zijn aan dit wonderschone natuurlijke fenomeen.

Kersenbloesem

Picknick onder de kersenbloesem

De kersenbloesem (sakura) is een waar icoon van de Japanse cultuur. De uitbundige bloei is slechts van korte duur, en staat daarom symbool voor de vergankelijkheid van schoonheid en de fragiliteit van het bestaan. Tegelijkertijd kondigt de Sakura het begin van het voorjaar aan (als start van de cyclus van de vier seizoenen). Zo staat de bloeiperiode tevens symbool voor hoop en een nieuw begin.

De bloei van de kersenbloesem begint op de Okinawa eilanden in het uiterste zuiden (januari/februari), en trekt vervolgens als een front naar het noorden (maart/april/mei). Japanners leven naar deze periode toe, en houden nauwkeurig de voorspellingen voor de opening van het kersenbloesemseizoen in hun regio bij. Als het zover is, en de takken zwaar zijn van de roze bloesem, trekken Japanners er massaal op uit voor een feestelijke picknick (hanami) in de stadsparken, en voor wandelingen in aangelegde tuinen en natuurgebieden.

Het is een drukke tijd vol festiviteiten. Hotels en openbaar vervoer zijn voller dan anders. Zorgvuldige planning is gewenst, en daarnaast heeft u een beetje geluk nodig, want klimatologische omstandigheden bepalen wanneer de eerste bloesems ontluiken. De beloning is groot: het seizoen van de kersenbloesem behoort onbetwist tot de natuurlijke en culturele hoogtepunten van Japan.

Rondreizen door Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Kersenbloesem

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top