Onsen

Er is geen land waar baden zo nadrukkelijk deel uitmaakt van de cultuur als Japan. Het rustgevende ritueel gaat gepaard met een strikte etiquette. De warme baden worden gevoed met mineraalrijk water dat opborrelt uit de aarde.

Onsen

Baden in natuurlijke warmwaterbronnen

Japan is een archipel van vulkanische oorsprong. Verschillende bergketens bestaan uit gedoofde en actieve vulkanen, er is veel geothermische activiteit. Bijgevolg zijn er overal in het land natuurlijke warmwaterbronnen, de onsen. Onsen zijn er in vele soorten: van rustieke poelen midden in de natuur tot artistieke en luxueuze bassins in een prachtig aangelegde lotus-tuin, van kuuroorden met verschillende buitenbaden (rotenburo) tot binnenbaden omringd door tropische planten.

De temperatuur en de minerale samenstelling van het bronwater kan sterk variëren. Japanners maken veelvuldig gebruik van de onsen vanwege de heilzame werking van de mineralen, maar het baden wordt ook gezien als een rustgevende, sociale activiteit. Traditioneel zijn de onsen voor gemeenschappelijk gebruik, soms zijn er aparte baden voor mannen en vrouwen. Doorgaans betreedt men het warmwaterbad geheel ontkleed, badkleding is slechts op enkele plaatsen toegestaan. Geeft u de voorkeur aan meer privacy, kies dan voor een verblijf in een Ryokan met privé-onsen. Hier kunt u heerlijk relaxen en alle indrukken van de dag nog eens laten passeren.

Hakone

Hakone is beroemd is om zijn onsen, maar bezoek hier ook het Fuji Hakone National Park waar u met de kabelbaan naar boven kunt gaan. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving met Mt. Owakudani. Proef ook één van de specialiteiten van Hakone, de kuro-tamago. Dit is een hardgekookt ei dat in de zwavelrijke warmwaterbronnen is gegaard. Men beweert dat het eten van zo’n ei zeven jaar aan uw leven zal toevoegen!

Rondreizen door Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Onsen 

Amanemu

Verscholen in de heuvels van het Ise-Shima National park in het uiterste zuidwesten van het eiland Honshu. Bij Amanemu draait alles om ontspannen en genieten in een van de vele onsen, zowel in uw villa als in de spa.

INSPIRATIE VOOR Onsen

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top