Kyushu

Eiland van vulkanen en onsen, rijk aan adembenemende landschappen, levendige steden en oude pelgrimsroutes langs de wereld van kluizenaars, monniken en Shoguns

Kyushu

Eiland van vulkanen en onsen

Het zuidelijke eiland van Japan, Kyushu, wordt zelden bezocht maar is veelzijdig, charmant en biedt alle elementen die een reis naar Japan bijzonder maken. Kyushu is rijk aan adembenemende landschappen, levendige steden en oude pelgrimsroutes langs de wereld van kluizenaars, monniken en Shoguns.

VULKANEN EN WARMWATERBRONNEN

Door de vele vulkanen is Kyushu het eiland van vuur. De grootste vulkaan is Mount Aso, die is omringd door een spectaculair landschap, en de meest actieve is Sakurajima, oorspronkelijk een eiland maar door de lavastroom veranderd in een schiereiland. Overal waar vulkanen zijn, zijn warmwaterbronnen. Voor enkele van de beste van Japan gaat u naar Uzen Onsen, waar u wordt opgewacht door surreële maanlandschappen en borrelende baden met de geur van zwavel. Voor een typisch Japanse hot-spring beleving reist u naar Kurokawa Onsen, en dompelt u zich onder in de aromatische cipressen baden in traditionele houten badhuizen.

ONGEREPTE NATUUR

Werelderfgoed Yakushima is een eiland bedekt met oeroud regenwoud dat voornamelijk bevolkt is door herten en apen. Het is thuisbasis van de oudste boom van Japan, de Jomon Sugi, en het heeft een bijzonder warmwaterbronbad op het strand waarin het heerlijk bijkomen is van één van de prachtige wandelingen langs eeuwenoude cederbomen in het weelderige groene natuurpark. Reist u in juni of juli, dan kunt u zeeschildpadden hun eieren zien leggen op het strand van Yakushima.

STAD MET GESCHIEDENIS

Nagasaki, herbouwd tot een bruisende stad na de in 1945 verwoestende atoombom, kent een lange en rijke geschiedenis. Het was de enige plaats die openstond voor buitenlandse handel tijdens de lange periode van isolatie van Japan. Portugezen, Spanjaarden en Hollanders woonden op Dejima Island. Niet alleen op dit eiland dat in oude stijl is hersteld, maar ook elders in de stad is te zien dat de Hollanders op talloze manieren hun stempel op de stad hebben gedrukt.

Rondreizen door Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Kyushu 

Takefue

Hét natuurlijke warmwaterbron resort van Japan

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top