Hiken

Schitterende wandelroutes en uitdagende trails

Hiken

Schitterende wandelroutes en uitdagende trails

Hiken

De mooiste natuurgebieden op een rij

De prachtige natuur van het vulkanische eiland is dooraderd met de mooiste wandelroutes en uitdagende trails. Wij zetten de drie mooiste natuurgebieden voor u op een rij.

1. The Quill

Aan de voet van de Quill zijn er acht paden waarover u langs doornige bossen kunt klimmen tot aan het sprookjesachtige bos aan de rand van de krater. Een wandeling in de krater leidt door tropische jungle over rotsen en onregelmatige paden en is hoewel uitdagend meer dan de moeite waard. Maak ook een uitstap naar Mazinga Peak, het hoogste punt van Sint Eustatius, en neem het fenomenale panoramische uitzicht in u op.

2. Boven National Park

Het Bovengebied beslaat de noordelijke heuvels van Statia. Hoewel het slechts drie kilometer verwijderd is van de Quill, is de natuur er totaal anders. U vindt er open grasland en rotsen die worden bedekt met cactussen en acaciastruiken. Verschillende paden slingeren door valleien en langs bergkammen, trails die naar afgelegen baaien en uitkijkpunten leiden.

3. Zeelandia Beach

Zeelandia Beach ontleent zijn naam aan de eerste Nederlandse kolonisten, afkomstig uit – jawel - de provincie Zeeland. Vanwege de gevaarlijke stroming van de Atlantische Oceaan is zwemmen hier verboden, maar over het strand kunt u heerlijk wandelen. De kliffen in dit gebied ondersteunen een kleine broedende populatie roodsnavelkeerkringvogels, een migrerende zeevogel die zijn hele leven op zee doorbrengt en alleen aan land komt om te broeden en te nestelen. Andere zeevogels die in dit gebied te zien zijn, zijn bruine pelikanen, bruine boobies, magnifieke fregatvogels, Caribische martens, visarenden en trekkende kustvogels. Het is zeker de moeite waard om dit gebied te bezoeken om in de juiste tijd van het jaar op zoek te gaan naar migranten zoals de Amerikaanse bontbekplevier, de kleine grijze snip, de kleinste strandloper en de Amerikaanse bonte scholekster. Daarnaast is Zeelandia een belangrijkste broedplaats voor verschillende soorten bedreigde schildpadden. Lederschildpadden broeden er tussen maart en juni, terwijl groene en karetschildpadden hier tussen mei en oktober rondlopen.

Rondreizen door St. Eustatius

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Hiken

Inspiratie reizen voor Hiken