Zuid-Bohemen

Betoverende landschappen en middeleeuwse stadjes

Zuid-Bohemen

Betoverende landschappen en middeleeuwse stadjes

Zuid-Bohemen

Kastelen en historische monumenten

Ongerepte oerbossen afgewisseld met oneindige velden, donkere meren en sprookjesachtige kastelen. Zuid-Bohemen is een droomparadijs en biedt de reiziger eindeloze mogelijkheden om kennis te maken met de natuurlijke schoonheid en talrijke historische monumenten van Tsjechië.

De streek is bezaaid met eeuwenoude steden en pittoreske dorpjes. Gelegen aan de Moldau, is Český Krumlov de parel van de regio en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het elegante centrale plein en het op een heuvel liggende kasteelcomplex dateren uit de middeleeuwen, terwijl de prachtig gerestaureerde architectuur teruggaat tot de renaissance, barok en gotiek. Een wandeling door de kronkelende steegjes en smalle straten met kinderkopjes, langs huizen vol wapenschilden, charmante terrasjes en lokale pubs die het beroemde lokaal gebrouwen bier serveren, brengt de reiziger terug in de tijd.

Ook sfeervolle plaatsen als Tabor en Trebon worden geroemd om hun historische centra vol monumentale gebouwen. Op het prachtig gelegen Lipnomeer zijn tal van watersporten mogelijk en kunt u heerlijk zonnen op één van de vele zandstranden. Een absolute aanrader is het kasteel van Hluboka nad Vltavou, een romantisch kasteel in neogotische stijl. Het kasteel heeft maar liefst 144 zalen, waar u 17e-eeuwse wandtapijten, schilderijen, gobelins, Venetiaanse spiegels en wapenuitrustingen aantreft.

Rondreizen Tsjechië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Zuid-Bohemen