West-Bohemen

Grootse kuuroorden en wereldberoemd bier

West-Bohemen

Grootse kuuroorden en wereldberoemd bier

West-Bohemen

Geneeskrachtig water en Pilsner Urquell

West-Bohemen is al eeuwen beroemd dankzij zijn kuuroorden. In het levendige Karlovy Vary vindt u talrijke thermale baden en bronnen. Struin langs de witte paviljoenen en zuilengalerijen en drink van het geneeskrachtige water. Deze pittoreske plaats aan de Tepla rivier is een bezoek meer dan waard. Marianske Lazne is een ander bekend kuuroord, omringd door hoge beboste heuvels. Maak mooie wandelingen door parken of langs het natuurpad Kladská en trakteer u zelf op een van de heilzame behandelingen.

Boven Jachymov reiken de toppen van het Ertsgebergte. De hoogvlakten en lichte hellingen in dit gebergte zijn uitermate geschikt om heerlijke fiets - en wandeltochten te maken. Jachymov staat tevens bekend als kuuroord waar Madame Curie haar beroemde uraniumkuren aanbood.

Fraai gedecoreerde gebouwen, befaamde brouwerijen, verrassende musea en culinaire hotspots sieren Plzen, de stad voor bierliefhebbers. De stad is de bakermat van de pils: zelfs het woord pils is afgeleid van het bier dat in Plzen gebrouwen wordt. Bewonder vanaf het Plein van de Republiek het 16e -eeuwse stadshuis, beklim Sint-Bartholomeüskathedraal voor een panorama van de stad en maak uw ervaring in de stad compleet met een bezoek aan het Brouwerijmuseum en de befaamde Pilsner Urquell-brouwerij.

Rondreizen Tsjechië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor West-Bohemen