Indiase keuken

De Indiase keuken heeft onuitputtelijk veel smaken. Curry’s, chapatti ‘s, tikka masala of paneer. Heerlijke gerechten, gegeten in kleermakerszit, met de rechter hand
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Indiase keuken

Passie voor de masala

Indiaas eten heeft een reputatie. Veel rijst, veel kruiden, naan brood en vooral: hete chilipepers. Maar met wat raita, een komkommer-yoghurtmengsel om te blussen, valt het allemaal reuze mee. Dus aarzel niet en bestel de traditionele tikka masala of kip tandoori. Want de echte komt niet uit een pakje 'wereldgerechten', maar uit Noord-India.

Van alle Indiase gerechten is curry wel de meest bekende. Maar India heeft veel meer: chutney, dhal, papadum's, paneer, de lijst kruidige gerechten is eindeloos. Bovendien is India een waar walhalla voor vegetariërs. Het hindoeïsme is hier al vele eeuwen de grootste religie. En dus is er ook al vele eeuwen geëxperimenteerd met vegetarische gerechten. Die tegenwoordig zo lekker zijn dat ook niet-vegetariërs deze niet mogen missen.

Ook belangrijk, de ene curry is de andere niet. Want masala is geen standaard mengsel, maar een kruidenmix die qua samenstelling kan wisselen. Op de specerijplantages in Thekaddy ziet u waar al deze kruiden vandaan komen. Al meer dan duizend jaar is Thekaddy de specerijenhoofdstad van India. Gember, kardemom, peper, kaneel, vanille en knoflook. Het gemiddelde Indiase gerecht haalt met gemak de twintig, als het om specerijen gaat.

Welke kruiden favoriet zijn, verschilt in India per regio. Maar overal geldt: het lekkerste eet u bij Indiase families thuis. Dus schuif aan. En als u de smaak echt te pakken heeft, neemt u deel aan een van de vele kookdemonstraties waarbij Indiërs hun passie voor de masala op u overdragen.

Rondreizen door India

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top