Forten Zubara en Al Koot

Forten uit vervlogen tijden. Ze hebben hun taak neergelegd maar hun status niet verloren. Trots staren ze in de verte. Hun torens zichtbaar van ver. Maar hun muren niet zo ondoordringbaar als voorheen.

Forten Zubara en Al Koot

Imposante forten

Van een afstand lijkt het alsof de statige ronde torens een kroontje dragen. Maar hier huisden begin twintigste eeuw geen koningen, maar juist criminelen. Het Al Koot Fort in Doha werd gebouwd om Souk Wakif te beschermen tegen roofzuchtige dieven. De deuren van de kleine cellen staan tegenwoordig open. Nieuwsgierige bezoekers kunnen een kijkje nemen.

Voor wie onder de indruk is, wacht een tripje naar het noordwesten van Qatar. Het Zubara Fort oogt als een enorm zandkasteel. Maar de dikke muren zijn niet zomaar om te blazen. Al sinds 1938 staan ze stevig aan de kust. Toch moeten bezoekers even met hun ogen knipperen om het imposante gebouw te zien: de muren hebben exact dezelfde kleur als de zanderige omgeving. Ooit diende dit fort ter bescherming van havenstad Zubara. Tegenwoordig worden er archeologische vondsten tentoongesteld.

Rondreizen door Qatar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Forten Zubara en Al Koot

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top