Cocktail van Qatar

Kamelenraces, vissen, kayakken en zeilen

Cocktail van Qatar

Reis langs het oude en nieuwe Qatar

De sport van de sheiks, de kamelenrace, is nog altijd het populairste tijdverdrijf van Qatar. Maar wat honderd jaar geleden in de woestijn plaatsvond, gebeurt nu op speciaal aangelegde racebanen. De jockeys zijn inmiddels vervangen door robots.

Deze cocktail van oud en nieuw, komt u tijdens deze reis door Qatar overal tegen. In de hoofdstad Doha, waar in de nieuw geplaveide straten van Souq Waqif nog de oude marktsfeer hangt. In de noordelijke havenstad Al Khor, waar traditionele dhows en moderne schepen gebroederlijk samen voor anker liggen. Of in het zuiden, waar kameel en 4WD zij aan zij de woestijn in trekken. Zelf hoeft u niet 'zij aan zij' te reizen. Want voor wie wil staat bij aankomst een auto klaar. Zodat u iedere dag zelf een cocktail kunt kiezen van de kaart van Qatar.

Tips & Tops van cocktail van Qatar:

  • De bedrijvigheid heeft zich verplaatst naar de olievelden. Maar de verhalen zingen in de haven van Al Khor nog altijd rond: oude vissers vertellen over de tijd dat er geld werd verdiend met parelduiken
  • De mangrovebossen van Thakkira zijn niet enkel een lust voor het oog. Oren open voor het gekwetter van de vele vogels die hier huizen!
  • Het Al Zubarah Fort is Werelderfgoed en ligt in een 18e eeuws handelsstadje aan de Golf
  • Vanaf het eiland Safliya heeft u een panoramisch uitzicht over Doha
  • Bevaar de wateren van de golf op een traditioneel Arabische dhow (zeilschip) en meer aan op het eiland Safliya. Voor wie meteen weer het water op wil, liggen het duikpak of de waterski's al klaar
  • Doezelt u in slaap door het rustige ritme van de kameel? Verken de woestijn dan per 4WD: achter iedere bocht een nieuwe duin - een nieuwe uitdaging
  • Verruil de lichtjes van de stad voor de sterren van de woestijn tijdens een overnachting in een bedoeïenenkamp
  • Islamitisch erfgoed schittert in het Museum of Islamic Art, ontworpen door architect Leoh Ming Pei, die ook een vleugel van het Louvre in Parijs ontwierp
  • Bezoek de renbaan waar de snelste kamelen van het land de strijd met elkaar aangaan. Geen wedstrijd? Dan is er vast een training die u mag bijwonen
  • Kunst en cultuur vindt u in Katara langs de kust. Geniet van de zonsondergang in de Golf met op de achtergrond de eerste klanken van een openlucht concert

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst Doha
2 Noord Qatar, via havenstad Al Khor naar Al Zubarah Fort
3 Met een dhow (traditionele zeilboot) naar Safliya Island
4 Woestijnsafari & bezoek binnenzee
5 Doha: Museum of Islamic Art, West Bay, Souq Waqif
6 Kayakken door de Mangroves van Thakkira
7 Bezoek stadion kamelenraces, museum Sheikh Faisal en Cultural Village Katara
8 Retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Doha skyline

Alsof ze in een etalage staan. De gebouwen die Doha's skyline domineren laten zich vanaf de waterkant bereidwillig bewonderen. Glimmend van trots om alle aandacht die ze krijgen.

Hoofdstad met allure

De moderne architectuur zal niemand verbazen. Maar de combinatie met antieke souk is verrassend stijlvol. Zo ook de hippe boulevard met oude islamitische kunst. Doha heeft smaak.

Souk Wakif

Om de wirwar aan steegjes te ontrafelen is Souk Wakif helemaal herbouwd. Verdwalen behoort daarmee echter niet tot het verleden. Nog altijd is de souk een doolhof van smalle straatjes.

Zee en zand

Water in de woestijn. Het lijkt een wonder, maar het is waar. De binnenzee van Qatar komt plotseling uit het zand omhoog. Grote golven heeft deze zee niet nodig om bezoekers te verrassen.

Forten Zubara en Al Koot

Forten uit vervlogen tijden. Ze hebben hun taak neergelegd maar hun status niet verloren. Trots staren ze in de verte. Hun torens zichtbaar van ver. Maar hun muren niet zo ondoordringbaar als voorheen.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top