Salzburg

Mozart & Salzburger Festspiele

Salzburg

Mozart & Salzburger Festspiele

Salzburg

Mozart & Salzburger Festspiele

Salzburg is de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat Salzburg. De stad heeft een rijk historisch verleden en is vooral bekend om de wereldberoemde componist Wolgang Amadeus Mozart. Er zijn veel plekken die de bekende componist memoreren, zoals zijn geboorte- en woonhuis en het Mozartmuseum. De stad heeft ook nog andere culturele bezienswaardigheden die vooral in de Altstad te bewonderen zijn. De Altstad, ofwel het oude stadscentrum, is zelfs in zijn geheel opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Smalle straten en kleine sfeervolle pleinen kenmerken dit historische stadcentrum. Bezoek de Dom, de Getreidegasse, de abdijkerk Sankt Peter en de Franciscuskerk.

In de zomermaanden vindt van eind juli tot eind augustus het Salzburger Festspiele plaats. Het festival werd in 1920 opgericht en ontwikkelde zich tot één van de meest prominente muziek- en drama festivals ter wereld. Opera’s, muziekuitvoeringen en theatervoorstellingen die variëren van klassiek tot hedendaags.

Rondreizen Oostenrijk

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!