Share

Paraguay reizen

Het vergeten deel van Zuid-Amerika

Paraguay is een verlaten land zo groot als Californië waar u weinig toeristen zult tegenkomen. Het is het land van de Mennonieten, de Jezuïeten en het Grand Chaco gebied. Asuncíon, de hoofdstad van Paraguay, ligt precies op de grens met Argentinië. Hier treft u een chaotische mix van oud en nieuw; hoog opkomende gebouwen, drukke winkelstraten en groene vlaktes. Pak het paardenkoetsje om u te verplaatsen naar het bekende 'Museu del Barro'.

Vaar door de jungle over de Rio Paraguay, deze rivier doorsnijdt het hele land en verdeelt het in oost en west. In het oosten treft u groene savanne, in het westen moerasgebied. De rivier is de hoofdroute voor transport tussen Asunción en de kleinere stadjes rond de rivier. Geniet van de prachtige nationale parken; Cerro Cora National Park, het grootste beschermde natuurgebied in Paraguay, opgericht om ontbossing in Paraguay tegen te gaan. Een gebied bestaande uit droog tropisch bos en savanne, een oase van rust. En het Ybycuí National Park, het overgebleven gedeelte van het subtropisch regenwoud. Hier maakt u prachtige wandelingen door een heuvelachtig landschap met dichte jungle vol beekjes, watervallen en meertjes.

In Trinidad vindt u de overblijfselen van Jezuïeten nederzettingen. De best bewaarde ruïnes van een Jezuïeten nederzetting zijn op een heuvel dichtbij dit dorp te vinden. Toch zijn het de mensen uit Paraguay zelf die uw hart zullen stelen. De bevolking van Paraguay is ontspannen, vriendelijk en nieuwsgierig.

Reismogelijkheden:

sluiten