Share

‘Inside Passage’ en Glacier Bay National Park

UITHOEK VAN ALASKA

In het uiterste zuidoosten van Alaska ligt een afgelegen, ongerept natuurgebied van beboste eilanden, water en ijs. Alleen Haines en Skagway zijn over land bereikbaar, daarna houdt de weg al snel op. Een tiental bewoonde plaatsen is uitsluitend bereikbaar per boot of vliegtuig, de rest van het gebied is onbewoond, ruig en puur. Het gevoel van desolaatheid is overrompelend.

INSIDE PASSAGE: MEANDEREN TUSSEN EILANDEN EN GLETSJERS

Per cruiseschip kunt u meanderend tussen de eilanden genieten van de overweldigende panorama’s. Misschien vangt u een glimp op van grizzlyberen of zwarte beren op de oevers, maar kijk ook uit naar walvissen in de zeestraten! Verschillende soorten worden hier regelmatig gezien, zoals de bultrugwalvis en de orca.

GLACIER BAY NATIONAL PARK

Glacier Bay National Park ligt aan de noordkant van het gebied. Het behoort tot de meest ongerepte natuurparken van Alaska, met een uitzonderlijk rijke flora en fauna. Vanuit een rustiek resort midden in de natuur kunt u tochten maken. Een comfortabele dagcruise met een kleine boot maakt het mogelijk om in kleine baaien en riviermondingen te komen. Nóg dichter bij de natuur bent u als u in een kayak stapt en in stilte langs de oevers over het water glijdt, of als u er te voet op uittrekt. Dan maakt u echt even deel uit van het domein van wolven en coyotes, zeeotters en wezels, puffins en plevieren.  

sluiten