Stammen van het zuidwesten

Authentieke & kleurrijke ontmoetingen

Stammen van het zuidwesten

Authentieke & kleurrijke ontmoetingen

Stammen van het zuidwesten

Authentieke & kleurrijke stammen

Jarenlang waren zij door de Portugezen en daaropvolgend door de burgeroorlog afgesloten van de buitenwereld. Tientallen authentieke stammen in het zuidwesten van Angola hebben tot op de dag van vandaag eeuwenoude tradities en gewoonten weten te waarborgen.

De Muila leven in de omgeving van Lubango en zijn herkenbaar aan de prachtige kleikapsels en uitbundig kleurrijke kralentooien. Een onvergetelijke ervaring is het bijwonen van een fico, een traditionele ‘rite de passsage’ die de overgang vormt van meisje tot vrouw. Naast de Muila leven in deze bijzondere regio ook duizenden Khoisan, afstammelingen van de Bosjesmannen.

Verder naar het zuiden, nabij de grens van Namibië en de Cunenerivier, ontmoet u de Himba’s. Gehuld in geitenleren rokjes en getooid met een wijde uitwaaierende haardos smeren zij zich in met otjize, een mengsel van geitenvet, kruiden en oker. Maak kennis met de Hakaona, herkenbaar aan een zware knot op het voorhoofd, die leven van veehouderij en herken ongetrouwde Dimba-meisjes aan de grasgordel die symbool staat voor maagdelijkheid.

Het zuidwestelijk deel van Angola is ook de thuisbasis van de Nguedelengo die zich onderscheiden door geisha-achtige kapsels, en de nomadische Cubal, waar vrouwen een touw rondom de borstpartij wikkelen. Kleurrijke stammen met ieder een eigen identiteit, Where the world can’t find you…

Rondreizen Angola

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Stammen van het zuidwesten