Kalahari en Tsodilo Hills

Het Kalahari Game Reserve is het grootste wildpark van Botswana, enorm uitgestrekt, ruig en wild

Kalahari en Tsodilo Hills

De Kalahari

Het Central Kalahari Game Reserve is één van de grootste wildernisgebieden ter wereld. Oorspronkelijk werd het Central Kalahari Game Reserve opgericht ter bescherming en als leefgebied van de Bosjesmannen, maar door langdurige droogte en moeilijke leefomstandigheden hebben de Bosjesmannen dit gebied verlaten. Het landschap is ruig en onherbergzaam, met uitgestrekte duinenrijen, acacia’s en andere lage vegetatie. Grote roofdieren als zwart gemaande leeuwen, luipaarden en de zeldzame bruine hyena zoeken in de valleien naar een prooi. Elk jaar, na de tropische regenval, komen honderden gemsbokken en springbokken bij elkaar op de bodem van deze valleien. U treft hier niet alleen bijzondere wildsoorten als de elandantiloop (grootste van het continent), maar ook magnifieke landschappen en een ongerepte natuur.

Tsodilo Hills

In de Kalahari, ten noordwesten van de Okavango Delta, liggen de Tsodilo Hills, mysterieuze rotsformaties met meer dan 2500 rotstekeningen van de legendarische Bosjesmannen. Pas kort geleden is dit gebied uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO.

Rondreizen door Botswana

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Kalahari en Tsodilo Hills

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top