Makgadikgadi en Nxai Pan

De Makgadikgadi en Nxai zoutpannen zijn de grootste zoutvlaktes ter wereld, die na de zomerregens vol stromen met water

Makgadikgadi en Nxai Pan

Zoutpannen en Baobab bomen

Het landschap van Botswana wordt in de richting van het zuiden steeds droger. De Kalahari woestijn beslaat hier voor een groot deel het land. Makgadikgadi Pans ligt in het noordelijke deel van de Kalahari en behoort tot één van de meest fascinerende gebieden van Botswana. Bij een overvloed aan regen stroomt het water uit de Okavango Delta tot hier, maar meestal bestaat het landschap uit droge zoutpannen, Makgadikgadi en Nxai. Makgadikgadi betekent letterlijk levenloos land, maar niets is minder waar. Na het regenseizoen ziet u hier duizenden flamingo’s en vele andere vogelsoorten. Gnoe’s en zebra’s bewegen zich voort over de vlakte zonder horizon, op zoek naar vers water. Nxai Pan is beroemd vanwege de ‘Baines’, reusachtige Baobab bomen die u al van ver ziet staan.

Rondreizen door Botswana

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Makgadikgadi en Nxai Pan 

Migration Expeditions

Kleinschalig bushcamp in Nxai Pan

INSPIRATIE VOOR Makgadikgadi en Nxai Pan

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top