Virunga National Park

UNESCO World Heritage Site grenzend aan Oeganda en Rwanda, één van de laatste plekken op de wereld waar de zeer zeldzame berggorilla’s leven.

Virunga National Park

UNESCO World Heritage Site grenzend aan Oeganda en Rwanda, één van de laatste plekken op de wereld waar de zeer zeldzame berggorilla’s leven.

Virunga National Park

Zuidelijk Virunga

Virunga National Park is het oudste nationale park van Afrika en ongeëvenaard in zijn diversiteit aan landschappen en ecosystemen. Deze UNESCO World Heritage Site grenzend aan Oeganda en Rwanda is één van de laatste plekken op de wereld waar de zeer zeldzame berggorilla’s leven. Daarnaast is het de habitat van de Oostelijke gorilla of ‘Grauer gorilla’ en chimpansees. De primaten leven in het zuidelijke deel van het park, op de dichtbeboste flanken van de slapende Mikeno vulkaan die zijn begroeid met sprookjesachtige hooggebergte vegetatie waaronder reuzenlobelia’s, hangende mossen en senecio’s. Onder begeleiding van deskundige gidsen gaat u te voet op zoek naar de berggorilla’s. Een onvergetelijke, maar soms zware tocht waarbij u twee tot tien uur moet lopen. Mensapen zijn zeer intelligent, goedaardig en buitengewoon fascinerend om te observeren. De krachtige uitstraling van de silverback is ontzagwekkend, maar het is zijn kalmte die hem de titel ‘Gentle Giant’ heeft opgeleverd.

Het noordelijke en centrale deel

In het noorden wordt Virunga N.P. gedomineerd door het Rwenzoris-gebergte, met zijn permanent met sneeuw bedekte toppen. Het smeltwater is één van de belangrijkste bronnen van de Nijl. In de vallei langs de Semliki-rivier vallei leeft de okapi, een andere prominente bewoner van het park, een bedreigde diersoort die op een zebra lijkt maar familie is van de giraf.

Het centrale deel van het park wordt gekenmerkt door Lake Edward en de aangrenzende Ishasha vallei. Dit is het thuis van een zich herstellende nijlpaarden bevolking, ooit de grootste ter wereld. Hier leven talrijke vogelsoorten en meer dan 50 vissoorten! Op de Rwindi vlaktes vindt u hoge concentraties olifanten, leeuwen, buffels, wrattenzwijnen en topi.

Rondreizen Congo Brazzaville

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!