De heilige stad Axum

De oudste stad van Ethiopië met een bijzonder verleden. Axum ligt in het uiterste noorden van Ethiopië en is de oudste stad van het land. Drieduizend jaar geleden …

De heilige stad Axum

Heilige stad van Ethiopië

Axum ligt in het uiterste noorden van Ethiopië en is de oudste stad van het land. Drieduizend jaar geleden woonden er al mensen. Die kwamen uit Jemen en stonden bekend als de Habasat, reden waarom Ethiopië vroeger Abessinië heette. Axum groeide uit tot een machtig koninkrijk met als eerste koning Menelik I. Hij was volgens de overlevering de zoon van koning Salomo van Jeruzalem en de koningin van Sheba. Via hem zou de Ark des Verbonds – een houten kist met daarin de tien geboden - van Jeruzalem naar Axum zijn gekomen. In de derde eeuw werd in de stad het christendom uitgeroepen tot nationale religie. Daardoor geldt Axum als de Heilige stad van Ethiopië. Ruïnes van oude paleizen, grafstenen, gigantische granieten obelisken en het bad van de koningin van Sheba zijn de stille getuigen van dit roemruchte verleden van de stad.

Rondreizen door Ethiopië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top