Stammen in de Omo vallei

In het zuiden van Ethiopië ligt de Omo vallei, waar verschillende kleurrijke stammen wonen. Elke stam heeft eigen uiterlijke kenmerken, zoals de bekende schotellippen van de Mursi.

Stammen in de Omo vallei

Mursi, Hamar en Dassanech

In de Omo vallei, in Zuid-Ethiopië leven verschillende kleurrijke stammen nog op traditionele wijze. Het is bijzonder indrukwekkend om te zien hoe mooi de mensen zich versieren. Elke stam heeft andere uiterlijke kenmerken. De meest bekende stam is wellicht de Mursi, bekend om hun vrouwen met schotels van klei in oorlellen en onderlippen. Deze stam heeft de reputatie nogal ‘oorlogszuchtig’ te zijn, reden waarom u veel stamleden ziet met een AK-47. De wapens dienen om controle te krijgen over ‘zoveel mogelijk’ grasland als de Mursi nodig achten voor hun kuddes. Daarbij komen ze regelmatig in conflict met andere stammen. Telkens wanneer de Mursi-krijgers een tegenstander hebben gedood, maken ze een inkeping in hun huid ter hoogte van de schouders. De lichamen van de jonge mannen zitten vaak vol littekens van de stokgevechten die ze organiseren. Daarbij moeten ze over de ruggen van runderen lopen zonder te vallen. De winnaar krijgt vaak een huwelijksaanzoek van de toekijkende jonge vrouwen.

De Hamar onderscheiden zich door de fraaie kleikapsels van de mannen en vrouwen met rokjes van geitenvellen. Op hun lichamen dragen ze sieraden die roodbruin zien door de mix van boter en aarde waarmee ze zichzelf insmeren. De Hamar zijn zowel landbouwers als veetelers en leven op een bijzonder dieet van honing van wilde bijen. U ziet ze ook op de markt in Key Afer waar ook de Ari komen in hun rieten rokjes en de Bana met hun kalebassen. Bezoek ook de Bodi, de Dassanech, TsemaiErbore en Dorze, authentiek en indrukwekkend.

Rondreizen door Ethiopië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top