Alantika Mountains

In het Alantika gebergte, ten noordwesten van Ngaoundéré, wonen de Koma. Zij leiden een nogal teruggetrokken en primitief bestaan …
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Alantika Mountains

Leefgebied van de Koma

In het Alantika gebergte, ten noordwesten van Ngaoundéré, wonen de Koma. Zij leiden een nogal teruggetrokken en primitief bestaan waardoor hun cultuur en tradities al eeuwenlang onveranderd zijn. Zij onderscheidt zich van andere bewoners in de regio door de bijzondere manier waarop ze omgaat met hun doden; zij zijn niet dood maar leven voort. Het landschap wordt bepaald door dorpjes met ronde hutten van steen en leem voorzien van puntdaken van gedroogde gierststengels. Naast gierst worden ook bananen verbouwd die hier groeien dankzij het water van tientallen riviertjes. Over de cultuur van de Komas en Dowayos zijn drie interessante boeken verschenen: Alantika, Bergland in Kameroen’ van de Franse schrijver René Gardis, die hier in 1955 als een van de eerste Europeanen kwam en meer recent van de Britse auteur Nigel Barley ‘Traumatische Tropen’ en ‘De rupsenplaag’. 

Rondreizen door Kameroen

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Alantika Mountains

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top