Tourou

Het hoog in de bergen en vlakbij de Nigeriaanse grens gelegen dorp Tourou is enkel te bereiken via een onverharde weg…
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Tourou

Markt met bijzondere Goudour-vrouwen

Het hoog in de bergen en vlakbij de Nigeriaanse grens gelegen dorp Tourou is enkel te bereiken via een onverharde weg, door een afwisselend landschap met saré’s, gierstvelden, baobab-bomen en schitterende vergezichten. Het dorp is elke donderdag het decor van een buitengewone markt. Niet de goederen maar de marktkooplui zijn de grote attractie. Goudour-vrouwen, een etnische groep die aan weerszijden van de grens woont, doen er zaken met op hun hoofd halve kalebassen, die ze dragen als een soort helm. De helften zijn beschilderd met de meest uiteenlopende motieven, waaraan te zien is of ze vrijgezel, al uitgehuwelijkt, verloofd of getrouwd zijn. Weduwen hebben eveneens hun eigen kalebas, te herkennen aan een dichtgenaaide scheur. Door de nabijheid van de grens, die trouwens nergens officieel staat aangegeven en ook niet wordt bewaakt, trekt de markt veel Nigerianen. Ze kunnen er in hun eigen valuta betalen en worden zelfs in hun eigen taal te woord gestaan. 

Rondreizen door Kameroen

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top