Lake Malawi

Het meer van Malawi is een van de bekendste bezienswaardigheden van dit warme hart van Afrika. Malawi betekent ‘licht dat reflecteert’. Een toepasselijke naam voor dit land in Zuidelijk-Afrika met een meer dat qua omvang en uiterlijk lijkt op …
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Lake Malawi

Duiken en snorkelen tussen tropische vissen

Malawi betekent ‘licht dat reflecteert’. Een toepasselijke naam voor dit land in Zuidelijk-Afrika met een meer dat qua omvang en uiterlijk lijkt op een binnenzee. Een zoetwatermeer met exotische zandstranden en kristalhelder, azuurblauw water vol inheemse tropische vissen. Die zwemmen vooral voor de rotskusten in het zuidelijke deel van Lake Malawi bij Cape Maclear, reden waarom daar een nationaal park kwam. Het gebied behoort inmiddels tot het werelderfgoed van UNESCO. Desondanks mag de lokale bevolking er vissen – zolang ze maar honderd meter uit de kust blijft – en mogen bezoekers snorkelen, duiken en andere stille watersporten bedrijven op voorwaarde dat ze de vissen met rust laten. Grootste uitvalsbasis is het meer noordelijk gelegen Nkhata Bay. In het pittoreske vissersdorp Chintheche kunt u mountainbikes huren of excursies boeken naar rubberplantages of Likoma Island, gelegen in het Mozambiquaanse deel van het meer maar behorend tot Malawi. De noordkust van Lake Malawi – waar tropisch regenwoud groeit – is het bosrijkste gebied van het land.

Rondreizen door Malawi

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Lake Malawi

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top