Ibo Island Lodge

Mysterie, magie, cultuur & schoonheid
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ibo Island Lodge

Magische, unieke en sfeervolle lodge

Ibo Island Lodge bevindt zich op het afgelegen Ibo Island, één van de 32 eilanden van de Quirimbas archipel. Een unieke locatie vanwege de combinatie van Afrikaanse bush en tropisch eiland. Het dagelijkse leven van de bewoners van deze onontgonnen archipel is nog hetzelfde als duizend jaar geleden. Ook de riffen zijn onaangetast gebleven waardoor de onderwaterwereld bevolkt wordt door een enorme hoeveelheid zeedieren zoals papegaaivissen, red snappers, grote scholen barracuda’s en dolfijnen en walvissen in het seizoen. Maar ook boven water is de biodiversiteit enorm. Vogelaars kunnen hier hun hart ophalen!

De lodge heeft 14 gastenverblijven verdeeld over drie prachtige historische herenhuizen. Elke kamer is individueel ontworpen, eenvoudig maar elegant en met luxe details. Er zijn ‘Sea Facing Rooms’ met zeezicht, ‘Historical Rooms’ die op de tropische tuinen uitkijken, de ‘Gardenrooms’ met enorme veranda’s en de privé villa ‘Paradiso’ met een eigen zwembad, keuken en dakterras. Zo luxe als u maar wilt.

Betoverende zonsondergangen en adembenemende sterrennachten

Ontbijt en lunch kunt u nuttigen op verschillende locaties; in de privacy van uw eigen veranda, op een zandbank, op het strand, bij het fort van Joao Baptiste of onder de palmen in de tropische tuin. Voor het diner kunt u terecht in het restaurant op het ‘Bela Vista’ dakterras. Hier geniet u tijdens een drankje en het diner van de meest betoverende zonsondergangen. De getalenteerde chef-koks zullen u met hun smaakvolle menu’s – met een ruime variatie aan vers zeefruit – versteld doen staan. En na het diner kunt u op hetzelfde dakterras wachten op een adembenemende sterrennacht.

Tips & tops van Ibo Island Lodge:

  • Unieke ligging in de onaangetaste en afgelegen Quirimbas archipel
  • Bijzondere combinatie van Afrikaanse bush en tropisch strand
  • 14 unieke gastenverblijven met verschillende uitvoeringen, van luxe kamer tot privé villa
  • Keuken met Mozambikaanse en Swahileense invloeden, een menu met een ruime variatie aan vers zeefruit vergezeld van de heerlijkste geïmporteerde wijnen
  • Restaurant op het dakterras voor betoverende zonsondergangen en adembenemende sterrennachten
  • Vele activiteiten mogelijk, zowel op land als te water. Hierbij kunt u denken aan eilandhoppen (bijvoorbeeld naar het onbewoonde Mogundula Island) per dhow of kayak, strandexcursies, historische- en culturele excursies, diepzeeduiken, snorkelen en wandelen
  • Opgenomen in National Geographic '50 Tours of a Lifetime' vanwege de unieke Island Hopping Dhow Safaris
  • Volgens de mensen van Ibo is de oudste en eenvoudigste vorm van therapie een cultureel geïnspireerde massage. Vraag in de spa eens naar een ‘Musiro’ gezichtsmasker…
  • Bij uitstek geschikt voor honeymooners
  • Ibo Island Lodge is een lodge die opgebouwd is samen met de lokale gemeenschap waar uw verblijf werkelijk een verschil maakt voor de lokale gemeenschap

Rondreizen door Mozambique

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top