Ilha de Moçambique

Een klein eiland met een rijke geschiedenis
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ilha de Moçambique

Werelderfgoed van UNESCO

Ilha de Moçambique heeft een rijke historie. Het is een klein eilandje, waar duidelijk de vele culturele invloeden zichtbaar zijn die Mozambique hebben gevormd.  Het was een belangrijk centrum voor handel in slaven, specerijen en goud, en diende als stopplaats voor de Portugese handelsroute naar India. De vervallen staat van de eens zo prachtige architectuur hebben de Verenigde Naties doen besluiten om het noordelijke gedeelte van Ilha de Mozambique tot werelderfgoed van UNESCO uit te roepen. De historische bouwwerken omvatten vestingwerken, kerken en kapellen. De vroegere hoofdstad Stone Town is de oudste Europese nederzetting in oostelijk Afrika met ook het oudste door Europese handen vervaardigde gebouw op het zuidelijk halfrond!

Rondreizen door Mozambique

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Ilha de Moçambique

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top