Damaraland

Damaraland is een bijzondere regio met hoogtepunten als de Brandberg, Twyfelfontein en de zeldzame woestijnolifanten. Wanneer u vanaf…

Damaraland

Brandberg en White Lady in Damaraland

Wanneer u vanaf Cape Cross het binnenland in gaat, komt u langs de Brandberg, met de beroemde rotstekening 'White Lady'. In Brandberg en omgeving zijn meer dan 40.000 rotstekeningen gevonden. De rotstekeningen zijn allemaal vele duizenden jaren oud. U rijdt door Damaraland, gekenmerkt door een uitgestrekte en ongerepte wildernis met bergen op de achtergrond, bizarre rotsformaties en prehistorische rotstekeningen. Door de barre en droge omstandigheden hebben flora en fauna zich aan moeten passen om in stand te blijven. Planten blijven in leven door de mist van de oceaan en de vrij zeldzame woestijnolifant heeft extra lange poten en een langere slurf. De unieke flora en fauna maken deze streek onaards en buitengewoon.

Twyfelfontein in Damaraland

In de omgeving van Twyfelfontein zijn meer dan 2000 rotstekeningen van de Bosjesmannen gevonden. Afbeeldingen van giraffen, oryxen en ander wild getuigen van een periode dat de streek vruchtbaarder was dan tegenwoordig. Twyfelfontein dankt zijn naam aan een bron die maar af en toe stroomt. Naast de 'verbrande berg' Burnt Mountain en het 'versteende woud' Petrified Forest vindt u hier ook nog de Organ Pipes, zuilen in de vorm van orgelpijpen, gevormd door erosie van vulkanisch gesteente.

Rondreizen door Namibië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Damaraland 

Ozondjou Trails Camp

Woestijnolifanten en topuitzicht

INSPIRATIE VOOR Damaraland

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top