Himba’s

In het noorden van Namibië leven de Himba’s, een semi-nomadisch volk. De Himba (ookwel Ovahimba) leven in het noordwesten…

Himba’s

Himba's in Kaokaland

De Himba (ookwel Ovahimba) leven in het noordwesten van Namibië, in Kaokaland. De Himba zijn een semi-nomadische bevolkingsgroep die voornamelijk leven van hun vee. In het droge en onherbergzame Kaokaland weten ze te overleven op indrukwekkende wijze. Ze leven grotendeels nog zoals vroeger. Ze trekken met hun geiten en koeien door het land en leven in kleine nederzettingen. Ronde hutjes gemaakt van takken en aarde. 

Opvallende verschijning

De Himba vallen voornamelijk op door hun bijzondere verschijning. De Himba-vrouwen smeren hun lichamen in met een mengsel van geitenvet en oker, waardoor ze een typische rode kleur krijgen. Ook de haren, waarvan de draagwijze wordt aangepast aan de leeftijd, worden ingesmeerd. Jonge meisjes dragen hun haar in twee vlechten over hun voorhoofd. Een ander opvallend kenmerk van de Himba zijn de sieraden, voornamelijk gemaakt van schelpen, leer en koper. De vrouwen dragen een schelp, de ohumba, aan een ketting om hun nek.  Zowel de mannen en de vrouwen dragen slechts enkele kledingstukken, gemaakt van dierenhuid. 

Rondreizen door Namibië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Himba's

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top